Ivan Matskevich vede CSM București în turul al treilea al Cupei EHF: „SKA Minsk este o echipă în schimbare!”

0
14964

CSM București și-a aflat adversarul din turul al doilea al Cupei EHF la handbal masculin, iar misiunea vicecampioanei României pare să fie mai ușoară decât pare la prima vedere. Fostul portar al Stelei, format de SKA Minsk, Ivan Matskevich, a prefațat duelul dintre cele două formații.

SKA Minsk a schimbat liniile în această vară după ce s-a despărțit, față de precedentele partide europene disputate în toamna trecută, de jucători foarte importanți. În aceste condiții, Matskevich consideră că CSM București este favorită la calificarea în turul al treilea preliminar, ultimul înaintea grupelor competiției. „SKA Minsk este o echipă în schimbare. Au promovat foarte mulți jucători tineri după ce au plecat Gayduchenko, Karvatski, Shynkel, Karalek și Saldatsenka. Khadkevich este accidentat și va reveni în noiembrie. Sunt minim 6-7 tineri promovați și doar doi jucători transferați în vara asta. Cred că SKA Minsk va câștiga pe teren propriu, dar CSM București se va califica. Mi-aș dori însă ca SKA să se califice și să ajungă în grupe, ar fi bine pentru echipa națională, deoarece jucătorii ar avea meciuri foarte tari și pot progresa.”, ne-a declarat Ivan Matskevich. Vicecampioana României va fi întâmpinată la Minsk de o sală plină, însă nu și de o presiune mare din partea tribunelor. „Lumea iubește handbalul la Minsk și umple sala la fiecare meci important. Nu este o atmosferă ca în România, dar cu siguranță sala va fi plină.”, spune Matskevich.

După plecările din ultima perioadă, Uladzislau Kulesh este noua vedetă a echipei, la doar 21 de ani. „Kulesh este cel mai bun jucător al lui Minsk. Mai e și Brouka, dar care joacă mai mult pe faza defensivă. În rest, echipa este formată din tineri talentați, Minsk are o școală de handbal foarte bună care produce în fiecare an.”, a completat Ivan Matskevich, cel care a apărat poarta Stelei timp de două sezoane.

Două transferuri a efectuat SKA Minsk în această vară, interul dreapta ucrainean Vladyslav Dontsov (21 ani) de la Dynamo Chelyabinsk și pivotul Aliaksei Ushal (27 ani) de la Gomel.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY