Israel, Austria, Finlanda și Italia, următoarele adversare ale echipei masculine de handbal

0
1690

romania-kosovo 14-15Astăzi, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a play-off-ului Campionatului European din 2017, dar și a grupei de calificare la Campionatul Mondial din 2018, la handbal masculin. România și-a aflat următorii adversari, care nu sunt deloc facili.

În play-off-ul Campionatului European din 2018, România va da piept cu Israel, o formație redutabilă pe teren propriu, care a cedat de curând la diferențe mici în fața Serbiei și Muntenegrului. Aihan Omer, selecționerul României, și-ar fi dorit să evite Israelul, însă este convins că echipa sa se va califica mai departe. „Israelul este o echipă foarte incomodă. Mi-aș fi dorit o altă echipă, Turcia de exemplu, ca și joc, dar ne vom adapta și la stilul Israelului de joc. Vom încerca să strângem cât mai multe informații despre ei până la ora meciului. Ne dorim să jucăm bine, să continuăm pe linia pe care am început aceste campanii, cu multa seriozitate și dorință și o atitudine potrivită. Ne-am îmbunătățit jocul de la meci la meci, în ultimul meci, cu Italia, jucătorii au avut atitudinea unora care vor să ajungă cât mai sus.”, ne-a declarat antrenorul echipei naționale. Meciul cu Israel se va desfășura într-o dublă manșă și primul meci este programat în deplasare.

În preliminariile Campionatului Mondial din 2017, România nu a avut prea mult noroc, urmând să întâlnească Austria, Finlanda și Italia, după sistemul tur-retur. Dacă Finlanda și Italia sunt formații abordabile, Austria a avut evoluții apreciate în ultima perioadă, participând la ultimele două turnee finale, Campionatul European din 2014 și Campionatul Mondial din 2015. „Austria e o echipă periculoasă. După ultimele rezultate, participări la Campionatul European din 2014 și Campionatul Mondial din 2015, pare favorită, dar și noi vom avea un cuvânt greu de spus. Vrem să fim surpriza plăcută a grupei.”, ne-a spus Aihan Omer. Celelalte două adversare, Finlanda și Italia, sunt cunoștințe mai vechi, iar primii chiar ne-au învins în preliminariile Campionatului European din 2016 și ne-au trimis în lumea a treia a handbalului. „Nu știu dacă vom face o revanșă din meciurile cu Finlanda, vrem să acumulăm puncte. E adevărat, Finlanda ne-a trimis jos de tot, băieții n-au uitat chestia asta. Sunt convins că vom face meciuri bune și vom merge în play-off. Drumul e însă lung.”, a completat selecționerul Aihan Omer.

În cazul în care România va trece de Israel, va merge în faza finală a preliminariilor Campionatului European din 2018. În schimb, în preliminariile Campionatului Mondial din 2017, tricolorii au nevoie să termine primii în grupă pentru a merge în play-off-ul final.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY