Iryna Glibko vorbește despre primii patru ani petrecuți în Liga Națională: „Am progresat în România, cu siguranță!”

0
4033

A ajuns în 2012 în Liga Națională și a confirmat încă din primul sezon petrecut în România, pe care l-a terminat pe prima poziție în clasamentul celor mai bune marcatoare. Acum, Iryna Glibko a început al cincilea sezon în campionatul intern și dezvăluie impresiile sale despre România.

Ucraineanca de 26 de ani a debutat în 2012 în România, în tricoul Galațiului, fiind golghetera Ligii Naționale în sezonul 2012/2013. A urmat un transfer la CSM București, cu care a cucerit un titlu de campioană, și apoi altul, la CSM Roman, echipă pentru care evoluează și în prezent. Patru ani au fost suficienți pentru Glibko să considere că România este a doua ei casă: „În România deja mă simt ca acasă. Îmi place România, mă simt chiar mai bine decât acasă în această perioadă! România este a doua mea casă, doar locuiesc 11 luni pe an aici!”, ne-a dezvăluit jucătoarea născută la Odessa.

Iryna Glibko s-a arătat surprinsă de nivelul ridicat al campionatului la primul contact cu handbalul românesc și este de părere că a progresat mult de la momentul transferului în Liga Națională. „Prima impresie despre campionatul de aici a fost: «wow, bun nivel!». Nu știi niciodată împotriva cui vei pierde sau vei câștiga, deci trebuie să te pregătești tot timpul pentru a lupta. Nu e niciun meci ușor. Cred că am progresat în România, cu siguranță! Din punct de vedere fizic, tehnic, tactic, al viziunii despre handbal.”, spune Glibko.

CSM Roman a acumulat șapte puncte după primele patru etape, într-un sezon în care și-a propus o clasare cât mai înaltă în campionat și un parcurs cât mai lung în cupele europene. „Va fi un sezon foarte interesant, ca de obicei. Avem obiectivele noastre pentru acest sezon și vom lupta pentru ele. În Cupa EHF vom întâlni Fehervar, e o echipă bună din Ungaria, dintr-un campionat puternic de asemenea, poate chiar mai puternic decât cel de aici. Va fi dificil, dar vom lupta pentru victorie și pentru a ne califica în turul următor.”, spune Glibko.

Deși ia în calcul plece și să încerce și o altă experiență, internaționala din Ucraina spune că se simte foarte bine în acest moment în România și momentan nu se pune problema ca ea să părăsească Liga Națională. „M-am gândit să schimb liga, să plec în altă țară, dar vom vedea. Momentan mă simt bine aici, nu am niciun motiv să plec!”, a concluzionat Iryna Glibko.

Iryna Glibko are în palmares un titlu de campioană a României (2014/2015), două medalii de argint în campionatul Ucrainei (2007/2008 și 2010/2011), una de bronz în campionatul Ucrainei (2011/2012), o medalie de argint în Cupa României (2015/2016) și trofeul de golgheteră a României (2012/2013).

sursă foto: Sabin Malisevschi – studio74.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY