Ionuț Georgescu speră la o calificare în Europa: „Visăm să reprezentăm Steaua în cupele europene!”

0
3505

După un sezon 2016/2017 ratat, Steaua București s-a schimbat la față total în a doua jumătate a lui 2017. Lider după 15 etape în Liga Zimbrilor și calificată în Final Four-ul Cupei României, Steaua a arătat că se poate bate din nou la un loc fruntaș.

Cu 13 victorii înregistrate în 17 partide oficiale, Steaua a terminat prima anul 2017 în Liga Zimbrilor, dar a și obținut calificarea în Final Four-ul Cupei României. Un scenariu la care căpitanul echipei, Ionuț Georgescu, nu se gândea la începutul acestui sezon. „Sincer, nu mă gândeam. Toată lumea și-ar fi dorit, inclusiv eu, să fim în această situație. Mă gândeam ca ar fi bine ca la acest moment să fim în primele patru și să avem o tragere la sorți favorabilă pentru a merge în Final Four-ul Cupei României. N-am avut o tragere bună în Cupă, dar contrar așteptărilor am învins pe CSM București în sferturi și tot contrar așteptărilor suntem pe primul loc în campionat. Am demonstrat însă că ne putem bate cu oricine în acest sezon. Va fi însă unul din cele mai disputate campionate, diferența dintre echipele de pe locurile 1 și 5 este de patru puncte, deci cu două înfrângeri la rând poți coborî în clasament.”, ne spune Ionuț Georgescu. Care ar fi cheia acestor rezultate? „Cheia este grupul pe care l-am format. Clar suntem un grup unit, jucătorii care au venit și cei care am rămas am sudat un grup repede. Avem jucători de valoare și cred că foamea de rezultate și dorința de ne bate în fiecare meci ne-au dus la un loc unu meritat. Am avut o înfrângere frustrantă la Călărași, am avut nouă goluri în prima repriză, a fost poate cea mai bună repriză a noastră din acest sezon. Am depășit acel moment tocmai prin faptul că am fost un grup și am reușit apoi să învingem Dinamo și să câștigăm la Vaslui, o echipă incomodă. Dar suntem doar la jumătatea drumului. Campionatul e împărțit în două, totul se joacă în play-off, unde nu contează foarte mult de pe ce poziție vii. Și noi am pățit asta acum doi ani, am terminat pe patru și am avut avantajul terenului propriu cu Timișoara, am pierdut și în loc să ne batem la medalii, am jucat pentru 5-8.”, continuă căpitanul Stelei.

Transferurile făcute în vară de către Steaua, nouă la număr, s-au dovedit a fi inspirate. Din toate punctele de vedere, așa cum afirmă Ionuț Georgescu. „Pe lângă că sunt jucători de valoare, sunt băieți cu caracter. Își doresc să aibă rezultate, sunt jucători care știu ce au de făcut. S-au acomodat la cerințele campionatului nostru, la viața din România. Nu e ușor să schimbi toate aceste lucruri. Au demonstrat că se poate, țin să le mulțumesc pentru profesionalismul de care dau dovadă.”

Angrenată în ambele competiții interne, Steaua țintește revenirea în cupele europene după o pauză de șapte sezoane. Este, de altfel, și visul echipei antrenate de Ovidiu Mihăilă. „Visul nostru este să reprezentăm Steaua în cupele europene în sezonul viitor. Prin Cupa pare să fie mai simplu, ai patru meciuri pe care dacă le câștigi, mergi în Cupa EHF. În campionat e diferit, poți ajunge să joci 35 de meciuri, e de durată și e o luptă și în plan psihic. Vor veni meciuri din trei în trei zile în play-off, ca jucător e greu să reziști 60 de minute în teren, iar cine are un lot echilibrat valoric are un avantaj.”, a concluzionat jucătorul de 35 de ani.

40 de goluri a marcat Ionuț Georgescu în acest sezon pentru Steaua, fiind la șaselea marcator al echipei, după Stefan Vujic (64), Marin Vegar (53), Milos Kostadinovic (47), Samvel Aslanian (43) și Alin Roșu (41).

34 de puncte a adunat Steaua în 15 partide disputate, față de cele 29 pe care le-a strâns sezonul trecut, în sezonul regular.

Sursă foto: Facebook Steaua Handbal

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY