Ion Crăciun preia naționala feminina de tineret

0
10204

Constănțeanul Ion Crăciun este noul selecționer al echipei naționale feminine de tineret a României, urmând să colaboreze cu Cristian Preda. Decizia a fost luată în urma ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, desfășurată luni. Cei doi antrenori preiau, practic, generația Cristinei Laszlo și a Biancăi Bazaliu, campioană mondială de junioare, în 2014, dar care, în acest an, a avut o evoluție dezamăgitoare la Campionatul European, clasându-se doar pe locul 10.

„Am fost de acord cu propunerea de a prelua echipa, dar am pus câteva condiții, pe care, în zilele următoare, urmează să le discut cu președintele Alexandru Dedu și sper să ajungem la un numitor comun”, a declarat, pentru Sport Sud Est, antrenorul Ion Crăciun. Acesta și-a exprimat unele temeri cu privire la echipă. „Sunt unele probleme în jurul acestei echipe, fetele au fost expuse unei mari presiuni medatice după câștigarea titlului mondial la junioare, iar acest lucru a avut repercusiuni majore și, din păcate, nefaste, asupra evoluției echipei la europenele din acest an. Un succes de genul celui realizat de aceste fete nu oferă drepturi în plus atunci când se intră în teren, ci, dimpotrivă, se cere confirmat prin evoluțiile viitoare, ceea ce, după cum știți, nu s-a întâmplat”, a explicat fostul antrenor al CSU Neptun. „Sunt convins, însă, că fetele și-au învățat lecția primită la europene și au înțeles că trebuie să muncească mai mult, chiar dacă sunt campioane mondiale”, a punctat Ion Crăciun.

Prima acțiune a lotului se va desfășura în perioada 30 noiembrie – 12 decembrie, când vor fi convocate 22 de jucătoare într-un stagiu de pregătire, la București. „Sunt și nume noi pe care le avem în vedere, iar această primă perioadă o dedicăm și efectuării unor teste medicale și fizice, pentru a știi la ce nivel ne aflăm din acest punct de vedere”, a explicat antrenorul constănțean.

După această perioadă de acomodare și cunoaștere reciprocă, lotul se deplasează pentru câteva zile la Oradea, apoi va participa la un puternic turneu de verificare, în Ungaria, alături de echipele Danemarcei, Franței și, evident, Ungariei, toate acestea clasându-se în fața României la ultima ediție a Campionatelor Europene.

Obiectivul de performanță al echipei îl reprezintă o clasare cât mai bună, pe podiumul Campionatelor Mondiale de anul viitor, programate în perioada 3-17 iulie, în Rusia, și unde România este direct calificată.

sursă: sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY