INTERVIU: Valentina Ardean-Elisei: „M-am bucurat când am fost chemată la lot”

0
2603

La nici un an după ce a adus pe lume un băiețel, Valentina Ardean-Elisei evoluează la cel mai înalt nivel. Extrema născută la Focșani este gata pentru un nou turneu final al Campionatului Mondial, acolo unde speră să obțină o clasare cât mai sus.

Revenită pe teren la începutul acestui sezon în tricoul Cetății Deva după ce a adus pe lume un băiețel, Valentina Ardean-Elisei este gata pentru o nouă provocare: Campionatul Mondial din Serbia, care va debuta sâmbătă. Cea mai bună extremă stânga a turneului final din 2005, când România a terminat a doua, după Rusia, ne-a acordat un interviu, în care a vorbit despre perioada în care a absentat, despre perioada de pregătire de până acum, dar și despre grupa României.

-Este un an special pentru tine, pentru că vii după ce ai născut un băiețel. Cum a fost perioada în care ai stat departe de teren ?
-A fost o perioadă grea, nu am fost pe teren, dar în același timp a fost și o perioadă extrem de frumoasă, pentru că am adus pe lume un prinț, iar asta este cea mai mare bucurie.
-Ce înseamnă pentru tine faptul că revii la națională ?
-Mie mi se pare și simt că la echipa națională este cel mai înalt nivel și aici îmi face placere să vin întotdeauna. M-am bucurat enorm când am fost sunată și chemată la lot.
-Cinci meciuri amicale înaintea Campionatului Mondial, cât de mult v-au ajutat ?
-Cele cinci meciuri amicale ne-au ajutat să vedem unde suntem, ce trebuie să punem la punct pentru Campionatul Mondial și să ne cunoaștem mai bine. Suntem multe jucătoare de la echipe diferite, contează să ne simțim mai bine una cu cealaltă.
-Vă doreați un alt adversar decât Tunisia în primul meci ?
-Nu, primul meci pentru noi este cel mai greu. Debutul este întotdeauna dificil, puteam să întâlnim orice adversar. Trebuie să tratăm seriozitate, vor fi emoțiile specifice debutului unei competiții.
-Ce părere ai despre grupa României ?
-E o grupă destul de grea, în care întâlnim Germania, Ungaria, Tunisia, Cehia și Australia. Chiar dacă lumea spune că avem în grupă și echipe slab cotate, nu trebuie să ne gândim așa. Sunt meciuri foarte importante, sunt puncte puse în joc.
-Unde vezi România la finalul turneului ?
-Sper să ne clasăm cât mai sus. Trebuie să o luăm treptat, cu pași mărunți. Dar pentru asta trebuie să fim sănătoase pe toată durata competiției.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY