INTERVIU: Paula Ungureanu: „Voi fi aptă de joc la Campionatul Mondial !”

0
2030

Paula Ungureanu este, fără doar și poate, una din jucătoarele de bază ale României din ultimii ani. Portarul naționalei se află în fața celui de-al treilea Campionat Mondial din carieră și, deși nu este refăcută complet în acest moment, va fi aptă pentru turneul final.

Absentă la precedentul Mondial, cel din Brazilia, Paula Ungureanu revine în poarta României în Serbia, unde a fost prezentă și anul trecut la Campionatul European. Aceasta a acordat un interviu pentru handbalvolei.ro/, în care a vorbit de evoluțiile de până acum, dar și accidentarea suferită la șold.

-S-a vorbit de o accidentare a ta în turneul din Franța. Care este starea ta acum ?
-Nu sunt la 100%, accidentarea am suferit-o încă dinainte de a veni la echipa națională. După meciul cu Japonia am simțit niște dureri mai mari, dar acum sunt ok, voi fi aptă de joc.
-Ați încheiat seria meciurilor amicale cu un succes împotriva Angolei, un meci în care nu ai jucat. Cum s-a văzut de pe margine ?
-Important e că am terminat cu o victorie și trebuie să începem cu o victorie și la Campionatul Mondial, cu Tunisia. E important să începem cu dreptul. Am dorit să jucăm cu Angola pentru că se aseamănă ca stil de joc cu adversara noastră din primul meci din Serbia.
-Cum apreciezi prestațiile cu Danemarca și Franța, adversarii de prim-plan întâlniți ?
-Au fost meciuri bune, împotriva unor echipe foarte bune. Așa cum ați văzut, echipa este în schimbare, cu foarte multe jucătoare tinere. Ele au nevoie de aceste meciuri tari pentru a simți care este nivelul cu adevărat.
-Care crezi că este punctul forte al echipei ?
-Punctul nostru forte este unitatea grupului.
-Foarte probabil, publicul va fi de partea voastră, la fel ca și anul trecut în Serbia. Cât de mult poate conta acest lucru ?
-Ca în orice sport, am simțit-o și noi pe pielea noastră. Cu siguranță, publicul este al optulea jucător.
-Din actuala echipă, doar tu și Alice ați participat și în 2005, în Rusia, la ultima mare performanță la un Mondial. Se poate repeta acel succes ?
–Îmi doresc să se poată întâmpla asta, mi-am dorit în fiecare an din 2005 încoace. Trebuie să o luăm pas cu pas, să dea bunul Dumnezeu să putem reuși o performanță mare.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY