INTERVIU: Marko Davidovic, despre experiența din Polonia și planurile sale de viitor: „Când vine vorba de România, nu exclud această variantă!”

0
5510

În sezonul 2014/2015 a îmbrăcat tricoul lui CSU Suceava, pentru care a marcat de 127 de ori. A părăsit România după doar un singur sezon, luând calea Poloniei, pentru a evolua la SPR Stal Mielec, acolo unde a contribuit la calificarea echipei în Final Four-ul Cupei Poloniei, un rezultat surprinzător. Centrul de 24 de ani ne-a vorbit despre experiența din Polonia în cadrul unui interviu și afirmă că nu exclude o revenire în România.

-Marko, te-ai transferat din România în Polonia, la formația de pe locul șase din sezonul trecut, SPR Stal Mielec. Care a fost prima impresie când ai ajuns acolo?
-De la primul meci mi-am dat seama că în Polonia este un nivel care mă poate ajuta să-mi ridic nivelul, după experiența din campionatul României, unul pe care îl consider foarte puternic. Polonia, ca și țară și campionat, are un nivel foarte ridicat al marketingului și al promovării evenimentelor. În liga poloneză sunt mulți jucători de calitate, dar pot spune că nivelul nu este atât de ridicat față de cel din România.

-În Polonia nu ai marcat la fel de mult ca și în România, însă ai un număr important de goluri totuși, 90. Care ar fi diferențele dintre cele două campionate?
-Trebuie să spun că, deși pare că în România mi-a fost mai ușor, lucrurile nu stau chiar așa. În Polonia, jocul nu este atât de fizic, defensivele nu sunt atât de agresive așa cum în România sunt. În România este mai greu să înscrii decât acolo. Numărul de goluri nu depinde însă doar de calitatea ta ca jucător, ci și de strategia echipei și de rolul tău în acea echipă.

-Echipa ta a furnizat o mare surpriză prin calificarea în Final Four-ul Cupei Poloniei și ai contribuit decisiv la acest rezultat, cu cele șase goluri marcate în meciul din deplasare cu Azoty Pulawy. Ce ne poți spune despre acest succes?
-Succesul echipei a reprezentat o mare surpriză pentru fanii handbalului din Polonia. Azoty Pulawy este cea mai bogată echipă, după Vive Kielce și Wisla Plock, au jucători de mare calitate și condiții extraordinare. Am fost foarte motivați și am crezut în noi, iar acea încredere s-a concretizat prin acel rezultat, eliminarea lui Azoty Pulawy și calificarea în Final Four.

-Vorbește-ne despre experiența ta din semifinala Cupei Poloniei cu Vive Kielce, a treia echipă a Europei în sezonul trecut, pe care ați pierdut-o cu 31-24 după ce la pauză ați condus.
-Trebuie să fim realiști și să spunem că Vive Kielce este o echipă de top a Europei. Probabil că se concentrau pe participarea în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Koln. S-au gândit probabil că ne vor învinge ușor și că se vor menaja pentru finala cu Wisla. Am început bine meciul, am condus cu 5-1 și am rămas în avantaj până în minutul 45. Toată organizarea evenimentului a fost însă la un nivel foarte înalt și a fost o plăcere și o onoare să iau parte un astfel de eveniment.

-Care sunt planurile tale de viitor? Vei rămâne la Stal Mielec sau iei în calcul o revenire în România?
-Stal Mielec a adus un nou antrenor, care este și secundul lui Talant Dushjebaev la naționala Poloniei, iar el și-a exprimat dorința ca eu să rămân și în sezonul viitor. Viitorul meu în sport este legat de agentul meu, în care am încredere că va alege cea mai bună opțiune pentru mine. Când vine vorba de România, nu exclud această variantă. Amintirile legate de timpul petrecut în România sunt pozitive, în special cele alături de domnul Petru Ghervan, căruia îi datorez enorm.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY