INTERVIU: Lucian Ghiulai: „Sunt mândru că antrenez această echipă”

0
1878

CSM București a trecut de CSM Cetate Deva cu emoții, scor 25-23, după un final de joc foarte bun făcut de echipa din capitală. Instanat recent pe banca tehnică a echipei, Lucian Ghiulai ne-a acordat un interviu, la finalul partidei de sâmbătă dimineață.

-Până la urmă, a fost victorie.
-Da, am jucat astăzi în partea a doua mai bine decât la începutul jocului. Toată săptămâna am lucrat cu Adi Vasile foarte bine la pregătire fizică și s-a văzut astăzi că pe final am fost mult mai proaspete și mai lucide decât adversarele noastre. Ne așteaptă acum un meci foarte greu la Roman, sper să putem să recuperăm fetele fizic după un joc despre care pot să zic că a fost unul dintre cele mai grele din acest campionat de acasă, exceptând Baia Mare, care are un pic de echipă. Mergem la Roman și trebuie neapărat să recuperăm pe cât se poate fetele după jocul acesta cu Deva

-De ce ați început așa de greu meciul ?
-Am început greu și din cauza faptului că jocul a avut o miză foarte mare, dat fiind faptul că suntem vecine de clasament și cine câștiga astăzi menține șanse pentru accederea în play-off, ceea ce ne dorim noi foarte mult. Consider că avem și echipă cu care să mergem în play-off. Mai sunt câteva săptămâni între campionat și play-off și atunci o să punem și mai bine lucrurile la punct din toate punctele de vedere, tehnic, tactic, fizic.

-Ce a făcut diferența pe final, în afară de factorul fizic ?
-Concentrarea. Zic eu că s-au concentrat foarte bine, mai ales pe apărare. Au muncit foarte bine pe apărare, plus aportul Alinei extraordinar în poartă, care de când am reintrodus-o, a închis efectiv poarta.

-Cât de greu este să nu aveți jucătoare importante la linia de nouă metri, precum Stoian sau Cruceanu ?
-Ați văzut, munca fetelor se dublează, atât în apărare, cât și atac. Noi avem combinații doar pentru linia de șase metri și le facem destul de bine zic eu, până acum. E greu fără aruncătoare de afară, dar fetele muncesc foarte bine și drept dovadă uite ce joc au făcut pe final astăzi. Eu țin să le felicit pe toate, sunt niște fete extraordinare și nu mă așteptam să compileze atât de bine la ceea ce cerem noi, eu, Adi Vasile și doamna Flori Iliescu.

-Andreea Cruceanu când revine ?
-Ea a început antrenamentele fizice, cu mingea deocamdată nu putem să o punem la treabă, pentru că nu avem avizul medical. Dar ea este un element care ne va ajuta, poate, în play-off.

-Cât de bine s-a integrat Patricia Vizitiu ?
-Patricia vine după o perioadă în care a stat, nu s-a antrenat. Se vede pe ea că are o voință de fier, că vrea să se pregătească și că vrea să ajungă acolo unde îi este locul de fapt. Este o jucătoare profesionistă, se antrenează la capacitatea la care este acum. Nici nu putem să exagerăm cu pregătirea, să punem presiune pe ea, pentru că nu este încă la un nivel fizic optim, măcar la 80%. Mai are de lucrat și muncește foarte mult.

-Este echipa la nivelul la care vă doriți ?
-Este echipa pe care o antrenez la momentul de față și pe care sunt mândru că o antrenez. Ce va fi, vom vedea.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY