INTERVIU: Cristina Laslo, despre viața la Buducnost: „Totul este la superlativ aici!”

0
47995

Am stat de vorbă cu Cristina Laslo, componentă a naționalei României, despre situația sa se la echipa de club și nu numai. Fire perseverentă și ambițioasă, tânăra handbalistă trage din greu la Buducnost pentru a-și câștiga un loc în “primul 7” și e de părere că, prin multă muncă are toate șansele să reușească.

Să începem cu momentul transferului. Vara trecută ajungeai de la Cluj, o echipă care se bătea la retrogradare în România, la Buducnost, fostă câştigătoare de Liga Campionilor. Un salt uriaş, presupun.
Da, totul este la superlativ aici. Profesionalism din toate părţile! Schimbarea a fost destul de mare, pentru că nu există campionat în Muntenegru şi jucăm numai în Liga Campionilor.

Au trecut deja 7-8 luni de la plecarea la Podgorica. Te-ai acomodat repede cu noile colege?
Adaptarea a fost puţin mai dificilă, chiar mi-a fost destul de greu la început, pentru că am fost singurul transfer al echipei din acest an şi fiind pe postul de centru cred că este de două ori mai dificil.

Dar acum? Simţi că te-ai integrat sau mai e nevoie de timp? Întreb asta pentru că în ultima vreme ai evoluat destul de puţin.
Au fost meciuri importante pentru calificarea mai departe şi nu am avut foarte multe minute în teren, antrenorii s-au bazat mai mult pe echipa de start. Ştiu că aşteptările sunt mari, să joc mai mult, cum o făceam în campionatul României. Antrenamentele sunt foarte dure şi intense, asta mă bucură, ştiu că am parte de antrenamente 100% şi eu simt că evoluez. Va veni şi momentul să joc mai mult, toate la timpul lor.

Citisem zilele trecute un interviu al unui antrenor de la noi, care spunea că în ziua de azi handbalul însemnă 80% muncă şi 20% talent. Eşti de acord?
Da, nivelul este foarte ridicat, forţa jucătoarelor creşte de la an la an. Noi avand meciuri puţine ne antrenăm mult mai mult, deci cum spuneai şi tu, muncă şi iar muncă.

Câteva cuvinte despre Dragan Adzic şi Bojana Popovic?
Se completează unul pe celălalt, Bojana fiind mai mult pe partea de atac, iar Adzic pe apărare. Îmi place că lucrează cu noi săptămânal individualizare şi sunt foarte preocupaţi. Mă motiveză, mai ales că Bojana a fost una dintre cele mai mari jucătoare din istorie.

Cu limba cum stai? Ai început să înţelegi ce se discută la time-out?
Da, încep să înţeleg singură, iar când am nevoie colegele îmi traduc repede.

Ai semnat pe 3 ani acolo. Iei în calcul şi o revenire în ţară, mai devreme?
E doar începutul, cred în mine şi în potenţialul meu, ştiam că nu fi doar lapte şi miere şi că primul an nu va fi uşor. Îmi pare foarte bine că am făcut saltul acesta devreme, mă maturizez mai repede. De mică am visat să ajung la o echipă ca Buducnost, crezi că o să renunţ aşa uşor?!

Ai continuat să urmăreşti campionatul României?
Da, primesc meciurile pe email, câteodată le mai prind şi live. Urmăresc toate partidele Clujului cu interes, chiar dacă am plecat, nu pot să fiu departe de “U”.

La naţională urmează dubla cu Rusia. Până acum, tu şi Mădălina Zamfirescu aţi fost convocate la toate acţiunile naţionalei de când este Ambros Martin antrenor. Cum vezi întâlnirea cu rusoaicele?
Va fi unul dintre cele mai interesante dueluri din preliminariile Campionatului European. Primul meci fiind în Rusia şi returul la Cluj, unde ştim cu toţii ce atmosferă incredibilă este. Două echipe care se luptă pentru primul loc în grupă, sună destul de interesant!

Ce faci în timpul liber? Am văzut că îţi place să citeşti.
Citesc foarte mult, când eşti departe de familie şi prieteni îţi acorzi mai mult timp ţie.

Despre omul Cristina Laslo ce ne poţi spune?
Un om pasionat, creativ şi liniştit în acelaşi timp. Un om care oricând îţi va fi alături dacă ai nevoie de el.

Interviu realizat de Adrian Cristea

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY