INTERVIU: Alexandru Șimicu: „Nu puteam să refuz o astfel de propunere”

0
4191
INTERVIU: Alexandru Șimicu: „Nu puteam să refuz o astfel de propunere”

alex simicu hcm-kielDupă Alexandru Csepreghi și Bogdan Criciotoiu, a venit și rândul lui Alexandru Șimicu să lase HCM Constanța pentru un campionat mai puternic. Cel mai bun handbalist român în 2013 a plecat ieri spre Hamburg, acolo unde a efectuat deja vizita medicală și unde va semna, cât de curând, un contract pe un sezon.

-Alex, cum ai ajuns la Hamburg ?
-Plecarea la Hamburg nu era programată. Am vrut să îmi duc la bun sfârșit contractul cu HCM, de aceea am semnat cu St. Raphael după ce înțelegerea cu Constanța expira, dar nu puteam să refuz o astfel de propunere. Niciun jucător nu cred că ar face-o, ținând cont de ce rezultate au avut și de ce jucători au trecut pe aici.

-Cum a fost primul impact cu echipa ?
-A fost foarte bine, am făcut cunoștință cu băieții, am glumit puțin, apoi a urmat un antrenament plăcut. Am putut sta mai mult de vorbă cu ei acolo. După antrenament am băut o bere împreună.

-A contat faptul că Gaudin este antrenorul echipei ?
-Da, mi-a plăcut la națională cât a lucrat cu noi, deși eu nu am luat parte la antrenamente, fiind accidentat. Am urmărit însă ideile lui de joc, modul în care lucrează și mi s-a părut că mi se potrivește acest stil. În plus, este un om ok, m-a ajutat de fiecare dată când am avut nevoie.

-Ai vreun regret, legat de plecarea de la Constanța ?
-N-am niciun regret, singurul este legat de faptul că echipa nu este într-o situație bună. Sunt foarte fericit că am realizat atâtea lucruri bune la HCM, am ajuns aici și datorită lor, a colegilor și a staff-ului tehnic și vreau să le mulțumesc încă o dată și prin intermediul vostru.

Ați plecat mulți jucători afară în această vară.
-Mă bucur pentru toți colegii mei, dar la mine așa a cerut situația. Am vrut o schimbare, am vrut să văd o mentalitate nouă, plus că la HCM am câștigat tot ce se poate.

-Care este obiectivul tău în acest sezon ?
-Obiectivul meu este calificarea în Final Four-ul Cupei EHF și clasarea pe podium în Bundesliga. Anul trecut am făcut multe sacrificii să ajung în Final Four, poate de data aceasta îl și voi câștiga. Cred că în Germania, nu este o favorită la câștigarea campionatului. Toate meciurile vor fi grele.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY