INTERVIU: Adi Vasile, preparator fizic CSM București: „Fetele sunt mai serioase !”

0
2497

Odată cu venirea lui Mette Klit ca antrenoare principală la echipă, Adi Vasile, preparatorul fizic al CSM-ului (și cel care deține o rubrică specială în site-ul nostru, alături de Frank Kuhn), a preluat temporar și postul de antrenor secund al echipei. Acesta ne-a acordat un interviu după partida cu HC Zalău, în care ne-a povestit trăirile sale de la debut, dar și despre implicarea fetelor de la CSM la antrenamentele fizice.

-Cum a fost debutul tau ca antrenor secund ?
-Un pic cu emoții, pentru că e ceva diferit. Au fost emoții pe care nu le-am avut din postura de preparator fizic al echipei.

-Te-ai gândit vreodată că poți ajunge antrenor secund ?
-Nu, și nici nu m-am gândit vreodată că pot fi altceva decât preparator fizic. Pentru asta îmi focalizez toată munca, pentru meseria de preparator fizic.

-În scurta ta carieră, ai trecut pe la patru echipe. Păstrezi colaborarea cu Federația ?
-Contractul este în continuare în vigoare, mă voi ocupa de loturile masculine ale naționalei României. Am trecut de la Steaua la CSM București, echipa băieților, pentru o lună, iar acum sunt la echipa fetelor. Mă voi ocupa în continuare și de băieți, dar mă va ajuta Dan Anca, cel care a fost antrenor secund.

-E mai dificil să lucrezi cu fetele ? Cum e să ai sub coordonare jucătoare precum Alina Dobrin sau Cristina Vărzaru ?
-Nu e dificil, e doar mai diferit. Aș putea spune că ele sunt mai serioase și asta îmi face munca mai ușoară. Despre Alina și Cristina nu pot să spun decât respect pentru ce fac și ce au făcut în handbal. Toate sunt însă jucătoare profesioniste, sunt un grup minunat și sunt norocos că am șansa să lucrez cu ele.

-Este echipa la nivelul la care ți-ai dori ?
-Nu este, nici nu avea cum să fie. Sunt de trei săptămâni la echipă, multe lucruri nu se pot schimba într-un timp atât de scurt. Se vede o îmbunătățire, s-a văzut în meciurile cu Roman, Deva și Zalău. Am găsit o muncă foarte bună a antrenorilor care au fost, pe care sper să o continui alături de Mette în sezonul viitor.

-Crezi că poți ajuta CSM-ul în drumul ei către titlul de campioană, ca și preparator fizic ?
-Da.

Adi Vasile și-a început cariera de preparator fizic la Steaua, în sezonul 2012/2013 și s-a ocupat în paralel și de loturile de juniori ale României. De o lună de zile, fostul campion cu Steaua a început colaborarea cu CSM București.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY