INTERVIU: Ada Nechita: „Plec încrezătoare la drum, echipa are un potențial mare”

0
2091

La 30 de ani, Ada Nechita este cu siguranță una din jucătoarele de bază ale României pentru turneul final din Serbia. Extrema HCM-ului din Baia Mare se va afla la al patrulea Campionat Mondial consecutiv din carieră, după cele din Franța, China și Brazilia.

Prima parte a sezonului a fost foarte încărcată pentru Ada Nechita, care a bifat meciuri atât în Liga Națională, cât și în Liga Campionilor pentru formația de club. În plus, extrema naționalei a suferit și două accidentări, însă îi asigură pe fanii României, prin intermediul www.handbalvolei.ro/, că este aptă 100% și încrezătoare în forțele echipei.

-Ai avut o primă parte a sezonului destul de încărcată, dar și cu ceva probleme cu accidentările. Ești la 100% din punct de vedere fizic ?
-În momentul de față, sunt 100%. Mai există dureri, dar suportabile și voi putea să joc la Campionatul Mondial. Sper să duc la bun sfârșit turneul.
-Până acum, majoritatea componentelor echipei naționale evoluau la Oltchim, dar situația s-a schimbat din acest sezon. Este mai dificilă acomodarea decât în anii precedenți ?
-Nu există dificultăți, ne cunoaștem majoritatea dintre noi, suntem și patru jucătoare de la Baia Mare și mă bucură acest aspect. Avem jucătoare cu experiență ca Mica Brădeanu, Paula Ungureanu sau Alice Elisei și împreună cu jucătoarele tinere, pentru că sunt foarte multe jucătoare tinere, să ajungem cât mai sus.
-Ești prima opțiune pentru postul de extremă dreapta. Ce înseamnă pentru tine acest lucru ?
-Nu contează acest lucru, vom fi 16 jucătoare pe foaie. Important este ca toate să ne facem treaba cât mai bine.
-Ați fost și anul trecut în Serbia. Ce crezi că are în plus echipa din 2013 față de cea din 2012 ?
-Nu vreau să vorbesc despre trecut, eu vreau să vorbesc despre echipa de acum. Plec încrezătoare la drum, echipa are un potențial mare și tot ce ne dorim este să obținem rezultate cât mai bune.
-Vă veți reîntâlni cu Ungaria și Germania, echipe ce v-au învins la Campionatul European. E momentul revanșei ?
-Nu ne gândim la revanșă. Nu ne gândim decât la fiecare partidă în parte, toate echipele ne pot crea probleme, mai ușor este meciul cu Australia. Vom face tot ce ne stă în putință să câștigăm fiecare meci, pentru că orice punct este important.
-Poate România să urce pe podium ?
-Bineînțeles, dar nu vreau să vorbesc acum despre acest lucru. Trebuie să muncim, să jucăm cu încredere în capacitățile noastre și vom vedea la final unde ne aflăm.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY