Ilie Vaidasigan este cel mai bun marcator al sezonului regulat. Irakli Chikovani, cel mai sancționat jucător

0
2683

Sezonul regulat a luat sfârșit, iar Dinamo a terminat în fotoliul de lider, urmând să beneficieze de avantajul terenului propriu în play-off.

„Câinii” au avut și cel mai bun atac din cele 26 de etape disputate, reușind să marcheze 857 de goluri, 76 mai multe decât rivala Steaua, a doua în acest top. Podiumul este încheiat de Potaissa Turda, cu 767 de reușite.

Deși a terminat doar pe locul 11, Energia are a treia cea mai bună defensivă a sezonului regulat, cu 676 de goluri primite. Lideră în acest clasament este Poli Timișoara, 645, urmată de CSM București, 654.

Topul marcatorilor este condus de reșițeanul Ilie Vaidasigan, care a înscris 165 de goluri. Acesta este urmat de Gabriel Florea (163) și Nicușor Negru (162).

48 de străini au marcat în acest sezon, cei mai buni fiind Mitar Markez (155), Jakov Vrankovic (149) și Irakli Chikovani (144). Dintre aceștia, 12 au părăsit deja Liga Națională: Mirko Milasevic, Goran Bogunovic, Mikhail Niazhura, Alexey Grigoriev, Tamas Ivancsik, Ivan Karacic, Uros Vilovski, Inal Aflitulin, Vladislav Ostroushko, Ivan Telepnev, Khaled Abu Hassan și Milan Rasic.

5 portari și-au trecut numele pe lista marcatorilor până acum: Emilian Marocico, Vadim Brazhnyk, Tudor Stănescu și Peter Pallag câte un gol și Iulian Andrei, două goluri.

Irakli Chikovani și Mihai Bujor au văzut cele mai multe eliminări de două minute în acest sezon, câte 28. Cei doi sunt urmați de Ionuț Georgescu, 27, și Oleg Kumogorodsky, 26.

În cele 26 de etape scurse s-au arătat 74 de cartonașe roșii. Irakli Chikovani este lider și în acest top, cu patru cartonașe roșii primite. Georgianul este urmat de Ionuț Georgescu, Albert Cristescu și Milan Rasic, câte trei.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY