Horațiu Gal, antrenor Potaissa Turda: „La prima vedere, Maccabi pare un adversar accesibil”

0
1656

maccabi tel avivPotaissa Turda și-a aflat adversarul din primul tur al Cupei EHF la handbal masculin. La prima participare din istorie în cupele europene, ardelenii vor întâlni pe Maccabi Castro Tel Aviv, campioana Israelului, formație la care în sezonul trecut a evoluat și Bojan Butulja.

La prima vedere, Potaissa Turda are un adversar accesibil la debutul absolut în cupele europene. Maccabi Castro Tel Aviv a câștigat campionatul Israelului în sezonul trecut după o finală cu Hapoel Le Zion, 3-0 la general, și a pierdut în turul al doilea al Cupe EHF, în fața macedonenilor de la HC Zomimak-M (23-30 și 26-26).

Despre adversarul din primul tur al Cupei EHF, Horațiu Gal, antrenorul Turzii, ne-a spus: „La prima vedere, Maccabi pare accesibilă, dar deocamdată nu avem informații. În 2-3 zile am putea vorbi mai multe. Există posibilitatea ca ei încă să facă transferuri, astfel că ar deveni altă echipă. Noi nu am făcut transferuri de senzație ca restul echipelor din campionat, dar ne vom pregăti ca și până acum, vom munci la fel de mult, jucătorii noi trebuie să intre în angrenajul echipei.”. În cazul în care va depăși pe Maccabi, Potaissa Turda va întâlni echipa de pe locul patru din grupa a doua a preliminariilor Ligii Campionilor, cel mai probabil Junior Fasano (din grupă mai fac parte HC Motor Zaporozhye, FC Porto și Alpla Hard), campioana Italiei. „Dacă ne vom califica, vom juca probabil cu italienii. Mă gândesc că în Austria campionatul e mai tare, au fost prezenți și la ultimul Campionat European. Până atunci, să trecem de primul tur, este pentru prima oară în istorie Turzii când vom juca în cupele europene.”, a completat Horațiu Gal.

Meciurile de pe teren propriu, în „deplasare” ?

Primul meci dintre Potaissa Turda și Maccabi Castro Tel Aviv ar trebui să se dispute în Israel, însă meciul ar putea să se dispute într-o altă țară, din cauza situației politice de acolo. La fotbal, Maccabi Tel Aviv este nevoită să joace meciurile de pe teren propriu în Cipru, la Larnaca. De asemenea, Potaissa Turda nu știe încă dacă poate evolua în propria arenă în meciurile de acasă. „Noi am făcut toate demersurile, nu am primit încă niciun răspuns din partea EHF. Pentru noi ar fi important să jucăm la Turda, dar dacă nu va fi posibil, vom juca la Cluj.”, a încheiat Horațiu Gal.

Primul meci dintre Maccabi Castro Tel Aviv și Potaissa Turda va avea loc pe data de 6 septembrie, returul fiind programat o săptămână mai târziu.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY