HCM Roman, repetiție reușită înaintea duelului cu Midtjylland

0
1089

dana babeanuHCM Roman a bifat al patrulea succes din 2015, 27-20 cu CSU Neptun Constanța, și urcă pentru moment pe locul al patrulea al clasamentului. Romașcancele au rezolvat rapid partida cu formația lui Ion Crăciun, echilibrul menținându-se doar în primele zece minute.

Constanța a rezistat la Roman doar în primele zece minute ale partidei. Șase goluri consecutive marcate de trupa lui Florin Pera au făcut ca scorul să devină 11-4, în minutul 17, în timp ce cea mai mare diferență a partidei a venit cu trei minute înaintea pauzei: 15-6. În partea a doua, Constanța a început mai bine și a ajuns la patru goluri în urma gazdelor, 19-15, dar finalista Cupei României din sezonul trecut a apăsat pe accelerație atât cât a trebuit și a obținut un succes categoric în cele din urmă: 27-20. Pentru HCM Roman este al patrulea succes din 2015 și așteaptă duelul de gală cu FC Midtjylland, din weekend, cu un moral bun.

Florin Pera, antrenor HCM Roman: „A fost un joc în care ne-am reabilitat din punct de vedere al moralului și o repetiție bună în vederea jocului cu FC Midtjylland. Am venit după un joc mai nereușit la Deva, aveam trei victorii și eram convinși că o puteam obține și pe a patra, dar e bine că am trecut peste acel joc și ne-am regăsit cadența. Jocul de astăzi l-am dominat, am urmărit să și menajez jucătoarele cât mai mult posibil. Jocul ne-a permis, au intrat toate jucătoarele.”

Ion Crăciun, antrenor CSU Neptun: „Am început meciul binișor, după care am avut o cădere din minutul 10 până în minutul 18, am făcut câteva prostii în atac ce s-au transformat în contraatacuri ale lor. Ne-am revenit puțin în repriza a doua. Nu suntem puși încă la punct, am încercat să o folosesc mai mult pe Stoian, dar e greu, are doar un antrenament. Mă bucur că n-am avut accidentări, pentru noi returul începe abia acum, urmează meciurile care ne interesează direct. Sper să le abordăm cu tot lotul valid și cu mai multă încredere în noi. Avem potențial. Mai avem o săptămână și jumătate până la următorul meci, trebuie să o integrăm pe Stoian. Am avut jocuri grele în care echipa a avut momente foarte bune, dar n-am scăpat de vechile greșeli. Trebuie să jucăm ca o echipă, fetele au crescut în valoare și sper să arătăm asta și în rezultate. Am plecat de la sparring-partner și am ajuns să contăm și asta mă motivează să muncesc și mai mult alături de fete.”

HCM Roman-CSU Neptun Constanța 27-20 (16-8)
HCM Roman: Băbeanu 8 goluri, Stoleru 6, Druțu 3, Iuganu 3, Agrigoroaie 3, Chitacu 2, Vîlcu 1, Toskovic 1
CSU Neptun: Enescu 5 goluri, Ivan 4, Tămaș 4, Iovănescu 3, Toma 2, Mărginean 1, Stoian 1

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY