HCM Roman câștigă cu emoții la Tg. Mureș

0
1285

hcm roman-hc zalau 13-14Plecată din postura de mare favorită, HCM Roman a trăit periculos meciul cu „lanterna roșie”, Mureșul Tg. Mureș. Echipa condusă de Octavian Hârțoagă a avut un avantaj de șapte goluri, dar a cedat pe final de meci, astfel că Romanul scapă cu bine dintr-o deplasare, la prima vedere, facilă.

Timp de 40 de minute, Romanul a fost în corzi la Tg. Mureș. Deși fără trei jucătoare de bază, Mrkic, Tamaș și Șunea, dar motivate la maxim de Octavian Hârțoagă, gazdele au făcut un joc bun și au condus cu 15-11 la pauză, iar ecartul s-a mărit în primele zece minute ale actului secund: 19-12. Din acel moment, romașcancele și-au revenit, profitând și de faptul că Mureșul a cedat fizic, având în vedere că soluțiile de schimb ale gazdelor au fost limitate. Finalul de meci a fost fără dubii în dreptul echipei lui Florin Pera, care s-au impus cu 27-22.

Teodor Rad, președinte Tg. Mureș: „A fost un arbitraj de nota 10. Arbitraj corect ca astăzi n-am avut până acum, vreau să le felicit pe cele două fete din București. Am pierdut meciul pe mâna noastră, pe greșelile noastre. Am ratat mult, inclusiv de la șapte metri. Echipa a căzut psihic, am avut și patru accidentate, dintre care trei titulare. Îl felicit pe Pera, a făcut o schimbare și a cerut un time-out la timp. Voi merge în Ungaria, voi aduce 2-3 jucătoare la linia de nouă metri, pentru că acolo avem probleme, dar din cauza accidentărilor.”

Florin Pera, antrenor HCM Roman: „E o victorie obținută în repriza a doua, datorită faptului că am tratat superficial prima repriză. Am ratat șapte situații unu la unu cu portarul și am dat vreo opt pase la adversar. La pauză am avut o discuție mai serioasă și în a doua repriză am jucat la adevărata valoare. Am obținut în final o victorie pe deplin meritată, dar e supărător că tratăm unele jocuri așa ușor și ne facem viața grea. Este o victorie în deplasare, au contribuit toate fetele, mă bucur că am reușit să aducem zece puncte de afară. Vrem să obținem cât mai multe și să ne îndeplinim obiectivul de performanță, un loc cât mai sus în clasament. Felicit fetele că au revenit, e bine s-a terminat așa.”

SC Mureșul Tg. Mureș-HCM Roman 22-27 (15-11)
Mureșul Tg. Mureș: Klimek 8 goluri, Moloci 8, Serediuc 3, Rad 1, Deac 1, Bodor 1
HCM Roman: Agrigoroaie 8 goluri, Stoleru 7, Cîlici 3, Băbeanu 3, Chițacu 2, Toskovic 2, Horobeț 1, Druțu 1
Aruncări de la 7m: 5/4, respectiv 7/5
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY