HCM Constanța debutează mâine în Cupa EHF

0
1283

laurentiu tomaHCM Constanţa, campioana României, debutează într-un nou sezon al Cupei EHF, competiţie în care, la ediţia trecută, a obţinut cea mai importantă performanţă din istoria clubului, participarea în turneul Final 4. Constănţenii primesc replica norvegienilor de la Elverum Handball Herrer, manşa tur fiind programată sâmbătă, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor din Constanţa.

După ce a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, echipa condusă de Zvonko Sundovski a obţinut dreptul de a participa direct în turul trei al Cupei EHF, după ce a disputat finala grupei de calificare. Constănţenii nu traversează cea mai bună perioadă în campionat, unde a suferit înfrângeri neaşteptate, chiar pe teren propriu, însă un meci de cupă europeană poate avea darul de a revigora echipa campioană.

“Trebuie să dăm totul pe teren şi să câştigăm. Meciurile din cupele europene, mai ales acasă, în faţa acestui public minunat, sunt victorii frumoase şi prin care, noi, jucătorii, ne hrănim”, a declarat căpitanul echipei, Laurenţiu Toma, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi.Întâlnim o echipă foarte puternică, despre care ştim că joacă în handbal în viteză. Prin evoluţia noastră, am dori câştigăm, să dăm uitării ultimele două meciuri din campionat, pentru că avem nevoie de victorii“, a mai spus internaţionalul român.

Misiunea constănţenilor nu este deloc uşoară, mai ales că nu numai evoluţiile din ultima vreme din camionat au avut darul de a şubrezi moralul echipei, ci şi revenirea în prim-plan a problemelor financiare, ce păreau, pentru moment, rezolvate. Deşi atât conducătorii echipei, cât şi jucătorii evită subiectul, se pare că există depuse patru memorii la federaţie pentru neplata salariilor. Evident, toată greutatea acestei situaţii cade pe umerii antrenorului Zvonko Sundovski, cel care trebuie să-i facă pe elevii săi să lase la o parte toate problemele şi să dovedească, încă o dată, că alcătuiesc o echipă profesionistă, capabilă de lucruri măreţe.

“Este important să începem cu dreptul în faţa acestei echipe şi să câştigăm”, a declarat Zvonko Sundovski, care are încredere totală în capacitatea jucătorilor săi de a face un nou meci la superlativ. Din păcate, antrenorul macedonean are emoţii în ceea ce-i priveşte pe Angelovski şi Adzic, care au acuzat probleme de sănătate în ultimele zile, însă se speră recuperarea lor.

Un aport important în obţinerea unui rezultat care să pună HCM-ul în postură de favorită la calificarea în grupele competiţiei este aşteptat şi din partea suporterilor de la malul mării, aşteptaţi să vină în număr mare alături de favoriţi. “Suporterii sunt alături de noi, au dat dovadă că ne iubesc, chiar şi atunci când rezultatele n-au fost cele dorite. Sperăm ca şi de această dată să fie lângă noi, iar noi să fim capabili să câştigăm. Ne dorim din tot sufletul să le oferim o victorie, care să ne dea speranţe la calificare”, a declarat Nurhan Ali, managerul grupării de la malul mării.

Meciul dintre HCM Constanţa şi Elverum Handball Herrer va fi arbitrat de cuplul sârb Marko Boricic – Dejan Markovic. Observator din partea EHF este macedoneanul Marjan Nachevski.

sursă text: www.sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY