HCM Constanța continuă aventura în Cupa României

0
1185

mladen rakcevic hcmDeținătoarea trofeului, HCM Constanța, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României. Elevii lui Sundovski s-au impus la Călărași, 30-27, și se va lupta pentru un loc în Final Four-ul competiției.

La Călărași se anunța un meci extrem de interesant, având în vedere rezultatele strânse din campionat, în care cele două formații și-au împărțit victoriile. Diferența era că HCM Constanța se deplasa pe Borcea fără patru jucători, Angelovski, Adzic (ambii accidentați), Stănescu și Toma (ambii suspendați).

Prima repriză a fost la discreția gazdelor, care a părut echipa mai montată și care a fost aproape în permanență la conducere. După un început mai echilibrat, Călărașiul s-a desprins la două goluri la jumătatea reprizei, prin reușita lui Șania, iar avantajul s-a dublat zece minute mai târziu: 13-9. Finalul a fost mai bun pentru HCM, care a redus ecartul la un singur gol (14-13).

În partea a doua, Popescu și-a intrat cu adevărat în rol, iar pe fondul paradelor acestuia HCM a trecut la conducere. Rakcevic a adus campioana în avantaj în minutul 37 și din acel moment oaspeții nu au mai cedat inițiativa. Șania a fost citit perfect de Popescu, dar chiar și așa echipa lui Omer a avut o răbufnire de orgoliu și a forțat egalarea. Dunărea s-a apropiat de la minus patru la minus unu prin golul lui Nicolae, dar imediat HCM s-a desprins din nou la patru lungimi (23-27, minutul 54), iar până la final Călărașiul nu a mai putut face nimic. HCM Constanța rămâne așadar în cursa pentru al cincilea trofeu consecutiv al Cupei României și își va afla adversarul din sferturi mâine dimineață.

AHC Dunărea Călărași-HCM Constanța 27-30 (14-13)
AHC Dunărea Călărași: Șania 5 goluri, Bulov 5, Nicolae 4, Gurkovsky 4, Kumogordsky 2, Mateaș 2, Gavriloaia 2, Tsap 2 (ambele din 7m), Mitrea 1
HCM Constanța: Șomlea 5 goluri, Vujadinovic 4, Cutura 4, Rakcevic 4, Humet 3, Buricea 3, Enescu 3, Stavrositu 3 (1 din 7m), Cristescu 1
Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 2/1
Eliminări: Kumogorodsky (2), Bulov, Șania, respectiv Enescu, Șomlea, Cristescu, Rakcevic

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY