HCM Baia Mare se califica in premiera in sferturile EHF Champions League: Dinamo-Sinara, ultimul obstacol inainte de Final Four!

0
1312

baia mare-viborg 14-15La al doilea sezon in Liga Campionilor, HCM Baia Mare se califica in premiera in istoria clubului infiintat in 1960 in sferturile competitiei, campioana Romaniei intrand astfel in primele opt echipe ale Europei. Dupa ce au intrat in grupele principale fara niciun punct, baimarencele au adunat o victorie dupa alta, fiind invinse doar de detinatoarea trofeului EHF Champions League si terminand astfel grupa pe locul 3, castigand “biletul” de sferturi. O etapa competitionala in care campioana Romaniei va intalni Dinamo-Sinara. In septembrie 2013, HCM ajungea prima data sa joace in Liga Campionilor, dupa o victorie la limita contra Viborg-ului, in turneul de calificare, si mai apoi un succes impotriva gruparii din Holstebro. La un an distanta, dupa o victorie fara drept apel contra Viborg-ului din nou, HCM scrie din nou istorie, ajungand in sferturi. Iar pana in Final Four mai este doar un pas si… echipa din Volgograd.


Do Nascimento inscrie doua goluri si in minutul 3 este 2-0. Primul gol al gazdelor este reusit de Damnjanovic in minutul 6. Abbingh, Buceschi si Do Nascimento din nou inscriu la foc automat si scorul este 5-1 dupa primele noua minute de joc. Dupa un sfert de ora, diferenta creste la cinci, la scorul de 8-3, iar tehnicianul danezelor solicita time out in incercarea de a redresa corabia. Sfaturile par sa functioneze intr-o prima instanta, dat fiind ca echipa care are in palmares trei editii de EHF Champions League castigate recupereaza si, dupa trei goluri consecutive, este 8-6 in minutul 17. In minutul 20, Viborg sufla in ceafa campioanelor Romaniei: 9-8. Un singur gol desparte cele doua adversare si un minut mai tarziu: 10-9. Herrem, Ardean Elisei de doua ori si Marin puncteaza consecutiv pentru 14-9 cu trei minute inainte de pauza. Recitalul HCM-ului este intrerupt de o reusita a lui Damnjanovic, dupa care vin alte trei goluri consecutive pentru Baia Mare, prin Davydenko, Marin si Do Nascimento: 17-10 in minutul 29 – cea mai mare distanta stabilita in primele 30 de minute de joc. Prima repriza se termina cu scorul 17-11.

In actul secund, danezele se apropie cel mai tare de adversarele lor la cinci goluri (17-12, min. 32; 18-13. min. 34). Abbingh, Lobach si Ardean Elisei puncteaza in sir si diferenta creste in premiera la opt goluri: 21-13 in minutul 38. Danezele recupereaza pana la sase goluri (22-16, min 42), dar vine o dubla a lui Herrem si este 24-16 in minutul 43. Replica vine prin Skov, dupa o dubla a lui Makeeva ecartul creste in premiera la noua goluri: 26-17, cu 13 minute inainte de final. Nechita trimite mingea in poarta goala pentru 27-17 in minutul 48, doua minute mai tarziu Davydenko pluseaza pentru 28-17 – diferenta maxima a partidei. Tehnicianul danezelor solicita din nou timp de odihna, dar nu mai reuseste prea multe, meciul fiind terminat la scorul de 32-22. Baimarencele termina astfel grupa 2 principala pe locul 3 si vor intalni in sferturi, acolo unde ajung pentru prima data in istoria clubului, in compania Dinamo-Sinara. 

HCM Baia Mare – Viborg HK A/S 32-22 (17-11) 
Sala sporturilor “Lascar Pana”; 
Ultimul meci din grupa 2 principala a EHF Champions League; 
Arbitri: Saso Krkacev si Gjoko Kolevski (Macedonia); 
Observator EHF: George Bebetsos (Grecia); 
Aruncari de la 7m: 4-4 (transformate: 3-3; au ratat: Do Nascimento / Damnjanovic); 
Minute de eliminare: 6-4; 

HCM Baia Mare: Ungureanu (16 interventii; a aparat o aruncare de la 7m), Arenhart – Do Nascimento 5 (1 din aruncare de la 7m), Abbingh 5 (2), Ardean Elisei 4, Makeeva 4, Davydenko 3, Nechita 3, Herrem 3, Marin 2, Lobach 2, Buceschi 1, Szucs, Gjeorgjievska, Dinis Vartic, Pirvut. Antrenori: Tone Tiselj si Grega Karpan; 

Viborg HK A/S: Masson de Souza (6+1), Poulsen (7) – Burgaard 8 (1), Skov 4 (2), Damnjanovic 4, Andreassen 3, Lyksborg 2, Balle 1, Paulsen, Lundgreen, Mikkelsen, Gulden, Gravholt. Antrenori: Lars Friis-Hansen si Liss Kristensen; 

sursa: emm.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY