HCM Baia Mare rămâne în cursa pentru un loc în sferturi

0
1965

HCM Baia Mare a câștigat prima finală în tentativa de a ajunge pentru al doilea sezon consecutiv în faza eliminatorie a Ligii Campionilor. Vicecampioana a trecut de Fleury cu 31-28 (13-15) și acumulează primele puncte în grupa principală.

Cu sabia deasupra capului, HCM Baia Mare a făcut un meci foarte bun începând cu minutul 20 al partidei de pe teren propriu. Până atunci, Fleury a fost de neoprit, cu Niombla și Barbosa în prim-plan, iar reprezentanta Franței s-a desprins la cinci goluri, 6-11 și 7-12. Băimărencele s-au trezit la timp, Pineau și-a dus echipa în spate, Munteanu a avut câteva intervenții legate și HCM-ul a putut reveni în meci. Până la pauză diferența s-a micșorat, 13-15, iar speranțele pentru victorie au revenit.

La reluare, HCM Baia Mare a arătat cu adevărat a echipă, în special în defensivă, astfel că Fleury doar de patru ori în primul sfert de oră. Pe fondul unei prestații bune, băimărencele au egalat la 19 prin Abbingh, din aruncare de la șapte metri, iar Do Nascimento a făcut 20-19, în minutul 40. Până la final, HCM-ul s-a desprins la 27-24, după trei goluri consecutive, marcate de Pineau, Abbingh și Jezic, însă meciul era departe de a fi jucat. Fleury a revenit la un gol în urma gazdelor, 27-26 și 28-27, însă elevele lui Aurelian Roșca au gestionat bine ultimele minute și și-au trecut în cont cele două puncte în cele din urmă. Decisive au fost de altfel intervențiile lui Ungureanu, în situație de unu la unu, în fața lui Barbosa și Chavez. S-a încheiat 31-28 și Baia Mare revine în cursa pentru un loc în sferturi.

HCM Baia Mare-Fleury Loiret Handball 31-28 (13-15)
HCM Baia Mare: Munteanu, Ungureanu (portari), Pineau 10 goluri, Do Nascimento 7, Geiger 5, Abbingh 5, Ardean-Elisei 2, Jezic 2, Tănăsie, Szucs, Perianu, Marin, Preda, Nechita, Vizitiu
Fleury: Zoqbi De Paula, Foggea (portari), Niombla 10 goluri, Cabral Barbosa 6, Nze Minko 4, Houette 3, Kamdop 2, Agathe 1, Tounkara 1, Chavez 1, Nianh, Bruneau, Lopez, Cisse, Grimaud, Deville
Aruncări de la 7m: 7/6, respectiv 3/3
Eliminări: Ardean-Elisei, respectiv Niombla, Cabral Barbosa (3)
Cartonaș roșu: Cabral Barbosa (trei eliminări)

sursă foto: Facebook HCM Baia Mare

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY