HCM Baia Mare are nevoie de victorie în disputa cu Rostov » Aurelian Roșca: „Suntem pregătiţi să facem un meci foarte bun”

0
1717

De la ora 18.00, vineri, vicecampioana României primeşte vizita campioanei Rusiei: HCM Baia Mare întâlneşte Rostov-Don în a treia etapă a Grupei A din EHF Champions League. Se vor afla cu acest prilej faţă în faţă ocupantele primelor două poziţii din clasament, rusoaicele, neînvinse, fiind pe locul 1, băimărencele – după un pas greşit – ocupând poziţia secundă.

HCM Baia Mare a început confruntările din Grupa A cu o victorie la scorul de 33-27 în deplasare la RK Krim Mercator, dar şi-a continuat parcursul cu o înfrângere pe propriul teren, suferită în compania Larvik HK, la scorul de 29-31. „Fetele sunt profesioniste şi ştiu foarte bine că în viaţa unei echipe nu pot exista numai victorii. O înfrângere nu este sfârşitul lumii. Am intrat în această competiţie selectă, ne-am dorit să jucăm în Liga Campionilor şi acum tot ce sperăm este ca mâine să arătăm cel mai bun handbal posibil”, a declarat Aurelian Roşca, antrenorul băimărencelor.

Campioana Rusiei a început sezonul continental en fanfare, câşigând cu 27-21 meciul din Norvegia. A doua etapă a adus pentru Rostov-Don a doua victorie, de data aceasta obţinută pe propriul teren cu 35-25, în compania RK Krim Mercator.

Rusoaicele sunt pe locul 1 în clasament, în timp ce băimărencele sunt pe locul 2. Cele două adversare de mâine au cele mai puternice atacuri din Grupa A, cu câte 62 de goluri fiecare. Cu 46 de goluri primite, Rostov-Don are şi cel mai solid sistem defensiv al grupei. „Rostov-Don este o echipă foarte valoroasă, dar noi suntem pregătiţi să facem un meci foarte bun. Din punctul meu de vedere, partida de mâine este deschisă oricărui rezultat”, a mărturisit antrenorul HCM-ului.

Cu prilejul jocului de mâine îşi vor măsura forţele nu numai primele două echipe din Grupa A, ci şi principalele două marcatoare: Ekaterina Ilina a dat 17 goluri pentru Rostov-Don, Allison Pineau a punctat de 17 ori pentru HCM Baia Mare, cele două fiind golgheterele Ligii Campionilor după primele două etape din grupe.

Spaniolii Andreu Marin Lorente şi Ignacio Garcia Serradilla vor conduce jocul de mâine, în timp ce slovacul Jan Rudinsky este delegatul Federaţiei Europene de Handbal.

sursă text: hcmbaiamare.ro
sursă foto: Deak Laslo

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY