HCM Baia Mare a învins Corona, graţie evoluţiei din prima repriză

0
1106

corona-baia mare cupa 14-15Meciul Corona Braşov – HCM Baia Mare, din Cupa României, primul mare derby al anului, a adunat multă lume în tribunele sălii sporturilor de la poalele Tâmpei. Partida a început falimentar pentru echipa braşoveană, care a fost surprinsă de evoluţia incredibilă a scorului, din moment ce Baia Mare nu se mai oprea din drumul spre gol.

În consecinţă, scorul a evoluat galopant, spre o detaşare nefirească a oaspetelor, ţinând cont totuşi că meciul s-a disputant la Braşov. Baia Mare a condus cu 4-1, 7-1, 11-2 şi 12-3, iar replica echipei braşovene a fost atât de palidă, încât în minutul 22, elevele antrenate de Bogdan Burcea aveau la activ doar două goluri înscrise! Aceasta şi datorită evoluţiei de excepţie a Paulei Ungureanu, care a apărat senzaţional! Diferenţa clară s-a menţinut până la finalul primei reprize, când tabela de marcaj arăta 5-15. Nu-i mai puţin adevărat că braşovencele au trimis nenumărate mingi în barele porţii adverse sau că Baia Mare a demonstrat că are o apărare de fier. Scorul la pauză poate fi explicat, de asemenea, prin numeroasele erori ale gazdelor, îndeosebi în atac, cu lipsă de idei, cu precipitare şi cu o evidentă teamă de a nu greşi. Baia Mare a jucat cu multă ambiţie, jucătoarele au alergat cu folos după toate mingile, iar când acestea loveanu barele porţii braşovene, ricoşau tot în braţele elevelor lui Tiselj. Cam aşa s-a scurs o repriză de coşmar pentru Corona, una nemaintâlnită până acum.

Cu totul altfel au stat lucrurile în partea a doua a meciului. Echipa braşoveană a intrat mai decisă pe teren, jucătoarele au alergat până la epuizare şi au reuşit să facă faţă cu mai mult succes…maşinăriei de handbal adverse. Elevene lui Burcea au recuperat gol după gol, în uralele spectatorilor : 9-17 (min. 38), 12-18 (min. 42), 14-19 (min. 44) sau chiar 20-22 (min. 57!). La acest scor, cuplul de arbitri Din- Dinu a dat o decizie eronată, care a dat apă la moară echipei din Baia Mare, iar scorul a reflactat acest aspect : 21-24 şi 21-25, rezultat final. La o diferenţă de un gol, în acel decisiv min. 57, jocul putea să ia o altă turnură…Aşa, Baia Mare se califică, pe merit, mai departe în Cupa României, graţie evoluţiei perfecte din prima repriză. Totuşi, un semnal de alarmă pentru echipa campioană ar putea  fi scorul cu care s-a încheiat a doua repriză : 16-10 pentru Corona!

Caseta tehnică

Corona Braşov:
Au marcat : Pricopi 7, Zamfir 4, Hotea 4, Chiper 3, Brădeanu 2, Raţiu 1
Au jucat : Dedu (Mârcă, Hosu) – Chiper, Tudor, Brădeanu, Apetrei, Zamfir, Hotea (Bondar, Briscan, Pricopi, Dincă, Neagu, Raţiu)
Antrenor principal Bogdan Burcea.

HCM Baia Mare:
Au marcat : Ardean Elisei 7, Buceschi 5, Do Nascimento 5, Abbingh 3, Lobach 2, Davydenko 2, Makeeva 1
Au jucat : Ungureanu (Arenhart) – Do Nascimento, Gjorgjejevska, Lobach, Makeeva, Abbingh, Ardean (Tătar, Buceschi, Davydenko, Pârvuţ).
Antrenor principal : Tone Tiselj

Dorin Dușa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY