HCM Baia Mare a bifat al patrulea trofeu din istorie

1
1521

ekaterina davydenko hcm bmHCM Baia Mare a cucerit pentru a doua oară consecutiv Supercupa României la handbal feminin, după 25-22 cu HCM Roman, la capătul unui meci aprig disputat. Pentru maramureșence reprezintă al patrulea trofeu din istorie.

HCM Roman s-a ridicat însă în multe momente la nivelul adversarului, cel puțin în prima repriză, în care cele două echipe au fost de mai multe ori la egalitate. Totuși, în finalul primei părți, HCM Baia Mare s-a desprins la două goluri pe tabelă, 12-10, după reușitele Elizei Buceschi, nu înainte ca la scorul de 10-10 Barbara Arenhart să apere o aruncare de la șapte metri, a Anei-Maria Iuganu.

La revenirea de la cabine, campioana a fost mult mai exactă în apărare, iar pe fondul jocului bun in defensivă și a paradelor lui Arenhart a reușit să păstreze o diferență constantă de trei goluri pe tabelă. Chiar și așa, suspansul a fost păstrat până pe final, când Băbeanu a micșorat ecartul, transformând o aruncare de la șapte metri (24-22) în minutul 58, dar Marin a încheiat conturile, cu o aruncare de pe picioare în vinclul porții lui Tymoshenkova. 25-22 la final pentru HCM Baia Mare, însă Romanul se anunță din nou o echipă puternică.

HCM Baia Mare-HCM Roman 25-22 (12-10)
HCM Baia Mare: Ungureanu, Arenhart, Dumanska (portari), Buceschi 6 (2 din 7m), Marin 5 (3), Davydenko 3, Gjeorgjievska 3, Lobach 2, Nechita 2, Ardean-Elisei 1, Oltean 1, Artsiukhovich 1, Makeeva 1, Szucs, Tătar, Herrem
HCM Roman: Polocoșer, Vișan, Tymoshenkova (portari), Băbeanu 10 (8 din 7m), Iuganu 4, Agrigoroaei 4, Toskovic 2, Mihalschi 1, Druţu 1, Horobeț, Cîlici, Vîlcu, Chițacu, Calamarău, Crap, Stoleru
Aruncări de la 7m: 5/5, respectiv 9/8
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY