HC Dobrogea Sud Constanța, la primul trofeu din istorie!

0
7883

HC Dobrogea Sud Constanța a câștigat primul trofeu din istoria sa, Supercupa României la handbal masculin, sâmbătă, după ce au învins campioana CS Dinamo București cu scorul de 28-27 (13-10), în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Capitală.

Dinamo, care este deținătoarea titlului și a Cupei României (finală cu HC Dobrogea Sud) a condus doar de două ori în acest meci, cu 2-1 și 3-2, după care constănțenii au controlat meciul, conducând în prima repriză cu 8-5 (min. 19), 11-7 (24), la pauză având 13-10, după ce au ratat și două aruncări de la 7 metri.

În repriza a doua, oaspeții au condus și la cinci goluri, 20-15 (44), dar Dinamo a revenit în ultimele zece minute ale partidei și au redus din diferență, apropiindu-se la două goluri, 22-24 (53), dar abia în ultimul minut diferența a fost de un gol. HC Dobrogea a rezistat asaltului și s-a impus cu 28-27.

Pentru Dinamo, antrenată de Eliodor Voica, au marcat Sajad Esteki — 9 goluri, Hugo Descat — 4, Vitali Komogorov 4, Seyedalireza Mousavi 3, Liviu Mironescu 2, Daniel Bera 1, Ciprian Șandru 1, Vadim Gaiducenko 1, Răzvan Gavriloaia 1, Novak Boskovic 1.

Pentru HC Dobrogea, antrenată din acest sezon fr francezul Christian Gaudin, au înscris Nikola Crnoglavac 7 goluri, Dalibor Cutura 6, Stevan Vujovic 5, Sabin Ignat 3, George Buricea 3, Zoran Nikolic 2, Dejan Malinovic 1, Nemanja Mladenovic 1.

Înaintea Supercupei, FRH l-a premiat pe Gabriel Bujor (HC Vaslui) pentru titlul de golgheter al Ligii Zimbrilor în sezonul trecut. Trofeul a fost înmânat de Sorin Toacsen, directorul tehnic al loturilor naționale masculine.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY