Gură de oxigen pentru Energia

0
1133

energia 14-15 bucurieEnergia Pandurii Tg. Jiu a obținut o victorie imensă miercuri seară, în play-out, în fața unei rivale directe la evitarea retrogradării. Gorjenii s-au impus cu 27-23, după ce la pauză Steaua a condus cu 15-10.

A fost o partidă cu două reprize total diferite, prima dominată de Steaua, iar a doua de Energia. Oaspeții au fost mai buni în primele 30 de minute, desprinzându-se la șase goluri în minutul 21 după reușita lui Salinas, pentru ca la pauză diferența dintre cele două echipe să fie de cinci lungimi (10-15). Avantajul obținut în primul act a fost menținut încă nouă minute din partea a doua, după care Energia a pus stăpânire pe joc și a întors soarta partidei. De la 15-20, elevii lui Liviu Andrieș, au făcut ca scorul să devină 25-21 (minutul 54) în favoarea lor, rezolvând astfel soarta celor trei puncte. Steaua s-a apropiat la două goluri cu două minute înainte de final, dar Acatrinei și Kekezovic au stabilit scorul final, 27-23. Cu acest succes, Energia acumulează 12 puncte, în timp ce Steaua rămâne cu 9, cele două fiind și ultimele în clasament.

Liviu Andrieș, antrenor Energia Pandurii Tg. Jiu: „A fost un meci cu două reprize diametral opuse, prima repriză dominată de ei, iar a doua de noi, pe fondul unei defensive mai agresive. Nu găsesc explicații pentru diferența dintre cele două reprize, poate că ei s-au adaptat mai bine condițiilor, a fost cald în sală, înainte a fost un meci de baschet la care au asistat 1000 de oameni. Mai e mult de jucat, orice punct e important. Au rămas șase etape și se pot întâmpla multe. Pe noi ne așteaptă un meci greu la Vaslui, în fața unei echipei ce a arătat că e o forță pe teren propriu.”

Energia Pandurii Tg. Jiu-CSA Steaua Alexandrion București 27-23 (10-15)
Energia Pandurii Tg. Jiu: Antonaru, Șelaru (portari), Acatrinei 11 goluri, Kekezovic 5, Sifre 3, Mota 3, Giotoiu 2, Stoica 1, Dragnea 1, Stankevicius 1, Enache, Rodrigues
CSA Steaua Alexandrion București: Țenghea, Laufceac (portari), Georgescu 8 goluri, Salinas 8, Szoke 2, Vancea 2, Corzo 1, Pîrîianu 1, Ștefan 1, Stanciu, Arsene, Juverdianu
Aruncări de la 7m: 4/4, respectiv 7/5
Eliminări: 2 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY