Gură de oxigen luată în Suedia

1
1597

baia mare-zalau 14-1Campioana României la handbal feminin a debutat cu o victorie în grupele principale ale Ligii Campionilor, 28-26 pe terenul lui Savehof, reprezentanta Suediei. Victoria s-a conturat în ultimele zece minute.

HCM Baia Mare avea nevoie de o victorie pentru a rămâne cu șanse la calificarea în sferturile Ligii Campionilor și a obținut-o, dar nu fără emoții. Deși debutul meciului a lăsat impresia că maramureșencele vor avea parte de un meci facil, situația s-a schimbat pe parcurs.

Patru goluri consecutive marcate de HCM au dus scorul la 2-5 după doar 7 minute de joc și totul părea un simplu antrenament cu public. Savehof a dat semne de viață însă, având pe Alm şi Bundsen în prim-plan, şi a întors scorul în doar 6 minute (7-6). Până la finalul primelor 30 de minute s-a mers cap la cap, iar HCM a reuşit să intre cu un avantaj minim la cabine, graţie reuşitei lui Abbingh, din ultimele secunde.

Jocul campioanei n-a fost foarte convingātor nici în partea a doua a meciului. Savehof s-a desprins la 23-20 pe fondul greşelilor echipei lui Tiselj şi doar cadoul lui Dafe, care a fost sancţionatã cu schimbare greşitã, a facut ca HCM sã revinã. Campioana a înscris de 7 ori în 8 minute şi a primit în schimb doar unul şi şi-a asigurat astfel victoria, extrem de preţioasă.

IK Savehof-HCM Baia Mare 26-28 (14-15)
IK Savehof: Bundsen, Idehn (portari), Alm 9 goluri (3 din 7m), Sand 4, Lindvall-Haggren 4, Oden 4 (1 din 7m), Enhoring 3, Karlsson 2, Forsberg, Eriksson, Dafe
HCM Baia Mare: Arenhart, Ungureanu (portari), Buceschi 8 (2 din 7m), Abbingh 5 (1 din 7m), Do Nascimento 3, Ardean-Elisei 3, Makeeva 3, Gjeorgjievska 2, Davydenko 2, Herrem 2, Lobach
Aruncãri de la 7m: 6/4, respectiv 5/3
Eliminãri: 5 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.
Cartonaş roşu: Do Nascimento (trei eliminări)

1 COMMENT

  1. JOc neconvingator greseli nefortate ale suedezelr pe final de joc plus un arbitraj de nota 10 au facilitat Victoria.CAlificara ? Vom trai Vom vedea ,,,,pina atunci sa auzim numai de bine.

LEAVE A REPLY