Gândul lui Adi Petrea zboară către primele două meciuri ale Ligii Naționale din 2016: „Dacă le vom câștiga, avem șanse mai mari la un loc în play-off!”

0
1522

Surpriza Ligii Naționale din prima parte a sezonului este HC Adrian Petrea. Urcată în primul eșalon după doar un an de la înființare, gruparea reșițeană a terminat anul 2015 pe locul al patrulea, unul surprinzător chiar și pentru conducere.

Totodată a fost și primul contact al lui Adrian Petrea cu Liga Națională din postura de antrenor principal. Iar începutul este cum nu se poate mai bun, echipa lui fiind singura care a învins liderul Dinamo. Cum a fost însă începutul în cariera de antrenor? „Am venit după o bucurie, promovarea în Liga Națională, după un an de muncă. Am plecat la drum cu o echipă făcută după bunul meu plac. Am avut emoții la început, era normal fiind primul an, nesiguranță, dar cu ajutorul echipei am ajuns pe un loc neașteptat în Liga Națională.”, ne-a mărturisit fostul internațional.

HC Adrian Petrea are parte de un debut de foc în 2016, cu trei partide dificile în doar șapte zile, prima în Cupa României, iar următoarele în campionat. Miza este însă pe duelurile cu Târgu Jiu și Turda, din Liga Națională, care ar putea aduce pe HC Adrian Petrea mai aproape de play-off. „Avem un început de an greu. Jucăm cu CSM București, în deplasare în Cupa României pe 31, și avem două meciuri de foc în Liga Națională, pe 4 și 7 februarie, cu Târgu Jiu și Turda. Programul este super încărcat. Ne vom concentra pe cele două meciuri de campionat, dacă le vom câștiga avem șanse mai mari la un loc de play-off, pe care nu ni l-am propus ca echipă la începutul sezonului, dar mi l-am propus eu ca antrenor.”, spune Adrian Petrea.

În continuare Nelu Stan nu va putea fi utilizat, iar perioada de absență s-ar putea prelungi. Accidentat, interul dreapta nu s-a operat încă, iar Adi Petrea speră că acesta să revină măcar în play-off. „Sper ca cel puțin în play-off să intre. Nu avem un lot numeros, dar este inimos și asta mă bucură.”, a concluzionat tehnicianul.

Amical cu Pick Szeged!

HC Adrian Petrea a reluat pregătirea în data de 4 ianuarie, iar antrenamentele au avut loc pe plan local. Sâmbătă, reșițenii au remizat cu Poli Timișoara într-o partidă amicală, 25-25, în deplasare. Până la reluarea partidelor oficiale, Vaidasigan și compania vor mai disputa două amicale, pe 21 cu Oroshazi și pe 22 cu Pick Szeged, ambele în deplasare.

Zece victorii a obținut HC Adrian Petrea pe prima scenă, fiind pe poziția a patra a Ligii Naționale după 17 etape, cu două puncte peste Steaua și Turda.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY