FOTO: Primul EBT desfășurat vreodată în România a ajuns la final!

0
3662

Primul EBT desfășurat vreodată în România a luat sfârșit duminică, la capătul a trei zile splendide de handbal pe plajă, în care au putut fi urmărite la lucru naționalele României și Ucrainei. Cele două selecționate s-au întâlnit, de altfel, în finală atât la masculin, cât și la feminin, iar Ucraina s-a impus de fiecare dată.

Cu siguranță, turneul de la Baia Mare va rămâne în istorie din două puncte de vedere: a fost prima etapă europeană desfășurată vreodată în România și a reprezentat prima competiție oficială pentru naționala de seniori a României. Ambele întreceri, cea masculină și cea feminină, au fost câștigate de către Ucraina, o țară cu mai multă tradiție în handbalul pe plajă decât România.

Fost jucător la Reșița și Constanța, Mihai Rohozneanu a fost desemnat cel mai tehnic jucător al turneului. Premii individuale au mai primit Răzvan Apostu (cel mai bun portar) și Vitaly Gorovyi (golgheterul turneului), respectiv Andreea Năstasă (cel mai bun portar), Anna Diablo (cea mai bună jucătoare a turneului) și Claudia Condurache (golghetera turneului).

Organizarea, punctul forte al turneului

Centrul Vechi din Baia Mare s-a transformat, pentru două săptămâni, într-o adevărată plajă. O muncă titanică, la care au fost angrenați peste 20 de tineri voluntari, care au fost alături de organizatori zilnic și care au făcut posibil acest turneu.

sursă foto: Facebook Baia Mare Beach Handball Challenge

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY