FOTO: Componenții Universității București s-au reunit la 42 de ani de la cucerirea titlului de vicecampioni ai României

0
2419

revedere predeal 5Între 19 și 21 iunie a avut loc reunirea promoției 1973 a echipei de handbal Universitatea București, vicecampioană națională în acel an, aflată în luptă pentru titlul de campioană cu Steaua și Dinamo.

Din 1970 până în 1974, Universitatea București a fost una din echipele ce au avut un cuvânt greu de spus în întrecerea masculină internă. Vârful a fost atins în 1973, atunci când gruparea universitară a obținut titlul de vicecampioană națională, pierzând la mare luptă medaliile de aur în fața Stelei și tot în acel an s-a câștigat și Campionatul Mondial Universitar, pentru prima oară de către România, la Malmo, o echipă din care au făcut parte Radu Voina, Mircea Anton, Ion Chircu, Constantin Banciu, Mircea Ștef, Laurențiu Roșu și regretații Adrian Cozma și Ilie Cârlan, toți componenți ai Universității. Ulterior, Radu Voina, Mircea Ștef și Adrian Cozma au cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial din 1974.

La 42 de ani de la acea realizare, componenții echipei s-au reunit la Predeal pentru a depana amintiri. Sâmbătă dimineață a avut loc o slujbă de pomenire ai celor trecuți în neființă, iar totul s-a încheiat cu o masă festivă. „A fost o revedere frumoasă, s-au depănat amintiri, ne-am amintit de Predal, locul unde am făcut foarte multe cantonamente și cu toții ne-am gândit la antrenorul nostru, Eugen Trofin, un mare om de handbal, care a contribuit la titlurile Mondiale cucerite în 1964, 1970 și 1974. A fost și o slujbă de pomenire a celor care nu mai sunt. Ne-am propus să ne întâlnim anual începând de acum și ne bucurăm că am reușit să ne adunăm. Cred că echipa aceasta constituie un model despre cum să fie o echipă Universitară, care să aibă rezultate pe plan intern și să crească și sportivi pentru handbalul de performanță.”, ne-a declarat Mircea Anton, unul dintre organizatorii acestui eveniment.

Printre cei prezenți s-au numărat Emilian Man, Gabriel Traian, Mihai Cornaciu, Ion Vărgălui, Mihai Bocan, George Danciu, Constantin Odae, Sorin Voicu, Marian Vasilache, Radu Voina, Mircea Ștef, Constantin Banciu, Ion Chircu, Laurențiu Roșu și Mircea Anton. Acțiunea a fost sprijinită de către Sport Suport și Kempa România, iar participanții au primit diplome de excelență din partea Federației Române de Handbal.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY