FOTO: Campania de promovare a handbalului în școli a continuat astăzi în Sectorul 6 al capitalei

0
2704

caravana4Federația Română de Handbal a continuat campania de promovare a handbalului în școli astăzi, în Sectorul 6 al capitalei. Acțiunea a făcut parte din proiectul Pierre de Coubertin, sub denumirea de „Caravana handbalului în școală”, și este finanțat de MTS.

„Caravana handbalului în școală” se adresează copiilor sub 12 ani care nu sunt încă legitimați. Dacă săptămâna trecută Caravana a ajuns în Chiajna, la Școala Gimnazială „Alexandru Odobescu”, în această dimineață a ajuns în Sectorul 6 al capitalei, la Școala Generală Nr. 157 „Ion Dumitriu”.

Reprezentanții Federației la această acțiune sunt cei doi antrenori federali, Nicoleta Alexandrescu și Alexandru Dia, și Alexandru Acsinte, Șeful Comisiei Tehnice și Lector EHF. La acțiune au fost prezenți aproape 100 de copii care au jucat handbal alături de cei trei, dar și alte jocuri în echipă. La final, toți participanții au primit treninguri, tricouri și insigne din partea Federației. „Acțiunea face parte din proiectul Pierre de Coubertin, organizat de MTS. Este al doilea proiect organizat și structurat de FRH, primul a fost „Handbaliști pentru viitor” și s-a desfășurat în perioada 7-9 noiembrie la Bacău. Am avut o prezenț de 228 de copii acolo, au fost șase echipe de fete și șase echipe de băieți, a fost un proiect de anvergură, lucru pe care ni-l dorim și de la acest proiect. În principiu, obiectivele noastre sunt îndeplinite la maxim dacă există promovarea asta, pentru că acești copii așteaptă puțină implicare din partea noastră. Noi credem că ușor, ușor o să tragem cât mai mulți copii spre handbal. Să vedem ce o să fie în viitor, ideea este că FRH intențională să extindă la nivel național practicarea jocului de minihandbal în condiții europene, dacă se poate spune așa. Se intenționează achiziționarea porților gonflabile de minihandbal necesare practicării jocului de minihandbal pe teren redus, în efectiv redus. Acest proiect inițiat de domnul președinte Alexandru Dedu credem că va fi finalizat cu succes. Sunt condiții pentru practicarea handbalului, profesorii trebuie doar să se implice mai mult. Potențial este fantastic, am avut o surpriză la Chiajna, unde trendul este fotbalul, dar am găsit câțiva copilași cu calități deosebite, plus mulți stângaci. Trebuie mai multă implicare.”, ne-a spus la finalul acțiunii Alexandru Acsinte.

Campania de promovare a handbalului în școli continuă. Pe 24 noiembrie, Caravana va merge în Giurgiu, iar pe 29 noiembrie în Comuna Aninoasa, din Județul Dâmbovița.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY