Flaviu Sâsâeac face apel la fair-play printr-o scrisoare publică adresată lui Bogdan Vasiliu: „Să lăsăm diversiunea deoparte și să fim mai respectuoși între noi!”

1
7574

Potaissa Turda a învins pe CSM București în al doilea meci al semifinalei Ligii Naționale și a împins seria într-un meci decisiv ce va avea loc luni seară, în Sala „Rapid”, de la ora 18:00.

Rezultatul a născut o „dispută” de la distanță între Bogdan Vasiliu și Flaviu Sâsâeac, reprezentanții celor două echipe. Directorul general al CSM-ului a spus printre altele într-o postare pe o rețea de socializare că se trezește la realitate după trofeul Ligii Campionilor cucerit de echipa fetelor și vede la Turda un „membru distins al CA al FRH își face cu brio «datoria»”, făcând referire la președintele Turzii. Acest lucru a atras reacția lui Flaviu Sâsâeac, care a dorit să-i răspundă lui Bogdan Vasiliu printr-o scrisoare publică.

„Foarte frumoasă performanța fetelor de la CSM… unică! În același timp este și o imensă bucurie a întregii țări care mereu a iubit acest sport superb, handbalul. A încercat Oltchim, a încercat Baia Mare și când nu se aștepta nimeni, a reușit CSM București pentru întreaga Românie. Le mulțumim! Au cei de la CSM și o echipă masculină, una foarte bună, fiind alături de Dinamo, mare favorită la titlu. Respect munca celor de la CSM și îi felicit că au reușit să determine autoritățile să învestească un munte de bani în sport, în astfel de vremuri vitrege pentru performanță. De apreciat investițiile masive în copii, în grupele de juniori și junioare. Se conturează de câțiva ani un spirit sportiv superb în capitală, pe când credeam că totul se năruie, iar CSM are un merit deosebit în această privință. Tot acest tablou dătător de speranță în mai bine, în mentalități constructive și adaptate la nevoie de schimbare spre ceea ce țările vestice dezvoltă de mult în domeniul sportiv, ar trebui completat de o atitudine similară și în manifestările gestuale sau declarative ale mai marilor acestui club. Mă refer mai exact la unele afirmații total lipsite de fair-play ale domnului Vasiliu, menite să pună în umbră o performanță sportivă frumoasă obținută de Potaissa Turda în meciul doi al semifinalei cu CSM. Nu țin minte ca cei de la Rostov Don, Vardar sau Gyor să fi contestat performanța CSM-ului, trimițând semnale în direcții colaterale mai mult sau mai puțin false. Le-au respectat performanța și asta se numește bun simț. Nici Potaissa nu a contestat rezultatul din meciul unu, deși puteam cădea ușor și cu motive mai întemeiate în extrema victimizării și a justificării înfrângerii cu degetul arătător. Ne-am asumat rezultatul și ne-am ambiționat să confirmăm că putem bate pe oricine jucând cu suflet, ambiție și inteligență sportivă, obiectiv îndeplinit în câteva zile într-o atmosferă superbă din sala de la Turda, unde cred că și «tigroaicele» își puteau prezenta trofeul Ligii într-o atmosferă mult mai animată decât au întâlnit în Sala Rapid. Dincolo de replici înțepătoare și fără dorința de a intra într-o inutilă polemică, căci scriu doar ca să nu ne creadă lumea că înghițim gălușca folosită cu titlu de scuză de domnul Vasiliu, trebuie să îi recunosc acestuia un mare merit și să îl felicit pentru asta, acela de a fi implicat cu tot sufletul în ceea ce face pentru handbal. E activ la fete, la băieți, la copii, e prezent peste tot și vrea să obțină maxim. Jos pălăria! Ce îl rog, sperând să nu interpreteze că e vreun atac la persoană, este să întindă mâna și să felicite adversarul când pierde, așa cum este felicitat și el când câștigă. Să lăsăm diversiunea deoparte și să fim mai respectuoși între noi, indiferent că suntem pe cai mai mari sau mai mici. Să câștige cel mai bun luni, iar până atunci, încă o dată, sus și tare, felicitări CSM pentru că ne-ați bucurat cu acea echipă de «tigroaice» superbe!”, sunt cuvintele președintelui Potaissei Turda, Flaviu Sâsâeac.

Al treilea meci al semifinalei dintre CSM București și Potaissa Turda este programat luni, de la ora 18:00, în Sala „Rapid” din București. Învingătoarea este așteptată de Dinamo București în finală, care a trecut de Poli Timișoara cu 2-0 la general.

sursă foto: Facebook AHC Potaissa Turda – Mircea Roșca/www.actionfoto.ro

 

1 COMMENT

  1. PAI DUPA CE TE AI VAZUT CU SACII IN CARUTA SI TU SI DAN DUMITRU CARE A RECURS TOT LA ASTFEL DE LUCRURI, PTR CA VI SE PERMIT, DE, DOAR SUNTETI IN CA.,ACUM CERI SA EXISTE RESPECT, SA VA FIE RUSINE, MAI SI CONDUCETI HANDBALUL ROMANESC.
    Sunteți penibili.

LEAVE A REPLY