Final de sezon si in Portugalia si Belarus! Jucatorii din Liga Asobal nu vor reluarea campionatului

0
2023

Alte doua campionate s-au oprit definitiv in ultima saptamana din cauza pandemiei de coronavirus. Belarus, singurul campionat care inca se disputa, a fost oprit definitiv, iar Meshkov Brest a primit titlul de campioana.

La masculin, lucrurile erau simple, deoarece Meshkov Brest domina autoritar campionatul intern si cu patru puncte peste SKA Minsk si un meci mai putin disputat. La feminin insa situatia e putin diferita, in conditiile in care liderul Gomel si BNTU BelAZ Minsk erau despartite de doua puncte la finalul sezonului regular. Asadar, pentru a stabili campioana la feminin, Gomel si Minsk se vor intalni pe 13 si 17 mai, cu mentiunea ca in cazul in care Gomel va castiga prima intalnire va fi desemnata si campioana. Final Four-ul Cupei Belarusului a fost amanat pana in toamna.

In Portugalia, sezonul nu se va mai relua. Porto se afla pe primul loc in momentul intreruperii, cu doua puncte peste Sporting. Federatia a decis insa ca titlul nu va fi acordat in acest sezon si nimeni nu va retrograda din prima liga. Sezonul 2020-2021 va avea la start 16 formatii, fata de 14 in sezonul acesta. FC Porto va reprezenta Portugalia in viitorul sezon al Ligii Campionilor.

Situatia se complica in Spania, deoarece jucatorii din Liga Asobal nu doresc sa revina pe teren pentru a incheia sezonul. Initial Federatia Spaniola a decis ca sezonul sa fie reluat in iunie, dar se loveste de refuzul actorilor principali. Acestia merg chiar si mai departe: “Nu doar ca nu vom juca in iunie, ci nu vom juca pana cand siguranta ne este garantata. Aceasta trebuie sa fie pusa inaintea oricarei circumstante”, este vocea jucatorilor, potrivit farodevigo.es.

O decizie legata de incheierea sezonului in Romania va fi luata pe 4 mai, cand va avea loc adunarea Consiliului de Administratie al FRH.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY