Final de coșmar la Leipzig! România pierde în fața Cehiei în optimile Campionatului Mondial

0
23521

România a părăsit Campionatul Mondial de handbal din Germania după ce a pierdut meciul cu Cehia, din optimi, 27-28. Tricolorele au controlat autoritar prima repriză, dar au cedat teren în partea a doua și s-au recunoscut învinse, în ciuda celor 13 goluri semnate de Cristina Neagu.

Ajunse la Leipzig din postura de câștigătoare a grupei A, elevele lui Martin Ambros au avut în față un adversar abordabil, Cehia, dar care furnizase o mică surpriză în grupe: eliminarea Poloniei. Începutul partidei a fost echilibrat, cu Neagu în prim-plan, care a semnat primele patru goluri ale României, însă apărarea nu a fost la fel de sigură și, din păcate, nici poarta nu a fost la un nivel bun. Chiar și așa, România s-a desprins la 14-9, în condițiile în care Neagu și-a continuat recitalul, însă Cehia s-a apropiat până la pauză la trei lungimi după ce Ambros a efectuat câteva schimbări în echipă.

România a început însă slab partea a doua și a dat ocazia Cehiei să egaleze după 11 minute scurse din actul secund. În ciuda ratărilor din situații clare, tricolorele s-au menținut într-un avantaj liniștitor până în minutul 53, când Neagu transforma o aruncare de la șapte metri pentru 25-22. România nu are luciditatea necesară să închidă meciul, iar adversarele reușesc să revină, restabilesc echilibrul, 25-25, și mută presiunea pe umerii fetelor noastre. Ardean-Elisei ratează, Jerabkova marchează pentru 25-26, Geiger dă replica rapid și egalează la 26, dar imediat Manakova transformă o aruncare de la șapte metri provocată de Ardean-Elisei, fază în urma căreia extrema stângă a României este sancționată și cu eliminare. Neagu transformă și ea o aruncare de la șapte metri pentru România cu 11 secunde înainte de final, dar la ultimul atac Luzumova o găsește perfect pe Hrbkova, iar extrema dreaptă a Cehiei înscrie la colțul lung și aduce victoria pentru echipa sa.

România-Cehia 27-28 (17-14)
România: Dedu (2 intervenții), Dumanska (5 intervenții) (portari), Neagu 13 goluri, Geiger 4, Buceschi 3, Buceschi 3, Udriștioiu 2, Pintea 2, Dragut 2, Ardean-Elisei 1, Szucs, Laslo, Popa, Florianu, Berbece, Tomescu, Tătar
Cehia: Satrapova (o intervenție), Muellnerova, Kudlachkova (8 intervenții) (portari), Jerabkova 7 goluri, Luzumova 6, Rysankova 5, Mala 5, Hrbkova 3, Manakova 1, Zachova 1, Galuskova, Salcakova, Kordovska, Adamkova, Marcikova, Setelikova

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY