Față în față cu un colos al Europei! Gheorghe Tadici: „Handbalul norvegian a dominat în ultimii 15 ani handbalul mondial!”

0
5276

Larvik HK este primul obstacol din calea Zalăului în acest sezon al grupelor Cupei EHF. Gruparea antrenată de Gheorghe Tadici va da piept astăzi, de la ora 18:00, cu fosta campioană a Europei din sezonul 2010/2011, în deplasare.

Larvik a suferit însă schimbări majore înaintea acestui sezon, iar acest fapt a dus la eliminarea din Liga Campionilor încă din faza grupelor, în care a acumulat o singură victorie. Gruparea nordică rămâne însă o trupă solidă, așa cum consideră tehnicianul Zalăului, Gheorghe Tadici: „Întâlnim o echipă cu un palmares impresionant, în componenţa căreia se află foste şi actuale campioane europene, mondiale şi olimpice, jucătoare cu experienţă în cupele europene. Handbalul norvegian a dominat în ultimii 15 ani handbalul mondial, iar acest lucru spune multe despre nivelul acestui sport în Norvegia. Va fi un meci foarte greu, dar pentru Zalău şi Sălaj este o onoare că o echipă din această zonă joacă în grupele unei competiţii europene împotriva unor echipe importante din handbalul european. Pentru handbalul românesc este un rezultat deosebit faptul că două echipe din Liga Naţională joacă în grupele unei competiţii europene. Cred că multe alte municipii din România şi-ar fi dorit o echipă într-o astfel de fază a unei competiţii europene.”, a spus managerul Zalăului pentru magazinsalajean.ro.

Pentru acest meci, Claudia Constantinescu este singura absentă a Zalăului, accidentată din nou la umărul drept. „Numeric, nu stăm prea bine, dar va trebui să gestionăm foarte bine situaţia în perioada următoare, fiindcă va trebui să facem faţă pe două frunturi: în cupele europene şi în Liga Naţională. Începem anul cu trei meciuri “de foc”, pentru că miercuri vom juca împotriva “multinaţionalei” CSM Bucureşti, iar duminica viitoare vom întâlni echipa suedeză H 65 Hoors, care are 12 victorii în acest sezon, din tot atâtea meciuri jucate.”, a concluzionat Gheorghe Tadici.

În primul meci al grupei D, din care fac parte Zalău și Larvik, H 65 Hoors a învins pe Banik Most cu 28-27 (10-14).

sursă foto: magazinsalajean.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY