Eternul derby își consumă un nou episod, sâmbătă de la ora 15:15: „Nimic nu se compară cu o victorie împotriva rivalei!”

0
2531

Cel mai important duel din sportul românesc, cel dintre Steaua și Dinamo, își consumă un nou episod și în handbalul masculin. Cele două mari rivale se întâlnesc în derby-ul campionatului, sâmbătă de la ora 15:15, în direct pe Digisport.

Steaua traversează o formă sportivă bună, având în vedere cele patru victorii consecutive obținute în Liga Națională, care au asigurat prezența matematică în play-off și șansa ocupării locului patru la finalul sezonului regulat. Chiar dacă se află într-o postură bună, steliștii nu au ca obiectiv clasarea în primele patru, ce le-ar asigura un meci în plus pe teren propriu în sferturi. „Sincer, nu m-am uitat în clasament, dar în play-off oricine poate bate pe oricine, indiferent pe ce loc termini. Ar fi bine să câștigăm cu Dinamo din acest punct de vedere, dar nu trebuie să se pună presiune. Chiar dacă vom pierde mâine, locul 4 se joacă în continuare. Avem o serie bună de victorii, întotdeauna moralul e bun după astfel de partide. Dar nici la ultimele patru meciuri n-am avut presiune, am câștigat prin atitudine și sper ca așa să fie și mâine.”, ne-a declarat Ștefan Laufceac, omul cu cele mai multe derby-uri jucate din tabăra stelistă. Acesta spune însă că meciul cu Dinamo nu mai are aceeași încărcătură emoțională ca în trecut. „Din punctul meu de vedere, nu mai e un derby al orgoliilor sau un meci cu foarte mare încărcătură emoțională. Nu mai sunt în cele două echipe jucători care au contracte pe mulți ani, sunt jucători profesioniști și văd meciul ca pe oricare altul. Șansele sunt egale, Dinamo are banca mai lungă, chiar dacă au și ei accidentați, dar noi suplinim prin dorință, atitudine și unitate de grup.”, a concluzionat fostul portar.

Unul din principalii oameni ai Stelei din acest sezon este Marius Szoke, al doilea cel mai tânăr jucător din lotul echipei. Coordonatorul de joc de 23 de ani a fost cel mai bun jucător în victoria de la Reșița, din etapa trecută, și așteaptă încă trei puncte și din meciul cu Dinamo. „Tot ce ține de derby-ul Steaua-Dinamo e ceva special. Mereu au fost meciuri puternice între aceste două echipe indiferent de locurile din clasament. Sunt orgolii mari și până la urmă nimic nu se compară cu o victorie împotriva rivalei. Sunt sigur că nici acest derby nu va dezamăgi și va fi un meci frumos din toate punctele de vedere.”, ne-a declarat Marius Szoke.

Pentru acest meci, Said Ouksir este singura absență din tabăra gazdelor.

Dinamo vine după un parcurs bun pe plan european, dar după o înfrângere destul de dură, pe teren propriu, în fața vicecampioanei CSM București, scor 25-33. Chiar și așa, Eliodor Voica anticipează că echipa sa își va reveni după acest duș rece, pentru că un derby nu se compară cu niciun alt meci din sezon. „Cred că un meci Steaua-Dinamo va fi întotdeauna un derby, un meci al orgoliilor, al tradiției și sunt ferm convins că Steaua va face totul pentru cele trei puncte. Se anunță un meci foarte greu, sper să fie frumos și să se ridice la nivelul așteptat de specialiștii din handbal. De asemenea, sper să fie un meci fără incidente. Starea de spirit e una competitivă, bună, chiar dacă o înfrângere nu este bine venită niciodată. CSM a meritat victoria miercuri, dar mâine va fi alt meci, cu siguranță.”, ne-a declarat Eliodor Voica. Acesta este de părere că echipa sa stă bine din punct de vedere fizic, chiar dacă a disputat deja multe meciuri în acest an. „Îmi place să cred că stăm bine fizic, dar acest lucru trebuie dovedit în teren.”, a concluzionat tehnicialul dinamovist, care nu-l va avea pe Ciprian Vancea la dispoziție, în timp ce prezența altor jucători este pusă sub semnul întrebării.

Duelul dintre CSA Steaua Alexandrion București și CS Dinamo București este programat sâmbătă, de la ora 15:15, în Sala „Concordia” Chiajna, și va fi transmis de Digisport. Intrarea este liberă.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY