Energia, prima calificată în Final Four-ul Cupei României

1
1571

energia 14-15 bucurieAflată pe ultimul loc în Liga Națională, Energia Pandurii Tg. Jiu a reușit să se califice în semifinalele Cupei României după ce a reușit să-și conserve avantajul din tur, de șapte goluri.

Deși în continuare într-o formulă restrânsă, Energia a reușit să elimine CSM-ul în sferturile Cupei României. Bucureștenii s-au impus cu 26-20, însă victoria din tur, la șapte goluri, s-a dovedit a fi suficientă pentru echipa lui Liviu Andrieș.

S-a mers cap la cap în primele zece minute ale întâlnirii, după care CSM-ul, profitând de două superiorități numerice, s-a desprins la patru goluri, diferența înregistrată de altfel și la pauză. Blazevic și Șelaru au avut un duel de la distanță, câștigat de primul.

În repriza a doua, echipa lui Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă a remontat diferența din tur extrem de rapid, după ce Novanc a înscris pe contraatac pentru 17-10. Doar că Energia nu s-a predat și s-a agățat de orice minge și, ajutată din plin de paradele lui Șelaru, s-a apropiat la trei goluri pe tabelă în finalul meciului, 22-19. CSM-ul a încercat imposibilul și a ajuns din nou la șase goluri în fața adversarilor, 25-19, cu 20 de secunde înainte de final, însă Sifre a încheiat conturile prin singurul său gol marcat în meci.

CSM București-Energia Pandurii Tg. Jiu 26-20 (11-7)
CSM București: Dragomir, Blazevic (portari), Kostadinovic 5 goluri, Wetterbrandt 4, Șomlea 4, Negru 4, Novanc 2, Marijanac 2 (ambele din 7m), Rotaru 2, Pătru 1, Milosevic 1, Stavrositu 1 (din 7m), Sîncelean, Constantinescu, Ungureanu
Energia: Antonaru, Șelaru (portari), Acatrinei 6 goluri (1 din 7m), Stankevicius 4, Kekezovic 3, Dragnea 3, Ilieș 2, Sifre 1, Popescu, Enache, Rodrigues
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 1/1
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 6 x 2 min.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY