Efectele COVID-19: Hannover și BM Logrono La Rioja au spus pas cupelor europene! Upgrade pentru Constanța?

0
1219

Pandemia de COVID-19 lasă urmări în handbalul masculin. Două din echipele importante ale Europei, Hannover și La Rioja, nu se vor înscrie în European Handball League, a doua competiție ca importanță a continentului. În schimb, HC Dobrogea Sud Constanța ar putea profita de acest aspect și a solicitat deja Federației Europene de Handbal un loc în EHL.

Prima care a declarat forfait cupelor europene a fost Hannover, echipa germană care a terminat pe locul al patrulea sezonul trecut din Bundesliga. Conducerea clubului și-a motivat decizia printr-un comunicat: „Privind realistic la toți factorii de influență, am ajuns la concluzia că din punct de vedere organizatoric, al sănătății și financiar participarea ar putea reprezenta un risc pentru club.”, justifică Hannover. Bundesliga va avea la start 20 de echipe în noul sezon, ceea ce înseamnă 38 de partide doar în campionat, la care se adaugă disputele din Cupa Germaniei. O participare în grupele EHL ar putea aduce înca 12-14 jocuri, ba chiar mai multe dacă Hannover s-ar fi calificat în fazele superioare.

La Rioja a anunțat și ea că nu va participa în EHL. A treia clasată din Asobal a decis să nu se înscrie și a afirmat, prin conducerea clubului, că este „timpul pentru responsabilitate”. „După ce am primit propunerea din partea EHF de a participa în European Handball League, vă informăm că vom refuza invitația, din cauza incertitudinii cauzate de COVID-19. Este timpul pentru responsabilitate și de a lua decizii care să asigure stabilitatea clubului. Vom continua să lucrăm după regulamente, așa cum am făcut întotdeauna, astfel încât clubul este o sursă de mândrie pentru La Rioja.”

Constanța, din EHF în EHL?

Locul 4 în sezonul trecut al Ligii Zimbrilor, HC Dobrogea Sud Constanța țintește un loc în European Handball League în sezonul viitor. Calificată în Cupa EHF, echipa de pe litoral a solicitat un upgrade Federației Europene de Handbal pentru a evolua în a doua competiție europeană intercluburi. În situația în care două nume mari din Europa au picat de pe listă, există posibilitatea ca și alte formații să nu se înscrie în viitorul sezon european, astfel că România poate avea trei echipe în EHL. Un răspuns din partea Federației Europene va veni la finalul săptămânii sau la începutul săptămânii viitoare.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY