Echipele românești din Cupa EHF și-au aflat adversarele din turul secund!

0
6883

Toate cele patru reprezentante ale României în Cupa EHF sunt calificate în turul al doilea, dar, din păcate, CSM Ploiești va abandona competiția, neavând în acest moment nicio jucătoare sub contract.

Așadar, România va fi reprezentantă în competiție de trei formații, iar cele mai mari șanse la calificare le are Brăila. Formația lui Costică Buceschi va întâlni reprezentanta Belarusului, HC Gomel, o formație venită din preliminariile Ligii Campionilor. La Gomel evoluează o fostă componentă a Brăilei, interul stânga Yulia Ganichkina. În Liga Campionilor, ex-sovieticele au pierdut categoric ambele meciuri, 18-29 cu Leipzig și 20-28 cu Bera Bera.

Corona Brașov o va avea ca adversară pe SG BBM Bietigheim, o echipă din Germania, pentru care joacă și fosta jucătoare a CSM-ului, Fernanda Franca Da Silva. La Bietigheim evoluează mai multe jucătoare de națională, olandezele Tess Wester, Angela Malestein și Maura Visser, și nemțoaicele Susann Muller și Kim Naidzinavicius. În primul tur Bietigheim a trecut de ZRK Naisa Nis cu 34-15 și 37-19.

CSM Roman are și ea o misiune dificilă, urmând să dea piept cu Alba Fehervar, echipa la care evoluează interii dreapta Jelena Lavko, fostă Zivkovic, și Elena Gjeorgjievska. În primul tur, Fehervar a trecut Vistal Gdynia cu 28-17 și 27-17.

CSM Ploiești ar fi trebuit să întâlnească pe Iuventa Michalovce în turul secund, însă cel mai probabil meciurile nu se vor mai disputa.

Partidele din turul secund sunt programate pe 15-16 octombrie, respectiv 22-23 octombrie. Romanul va disputa primul meci acasă, Brăila și Corona în deplasare.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY