Dunărea Brăila, mulțumită de tragerea la sorți: „Este o tragere favorabilă”

0
1532

SONY DSCDupă o pauză de un sezon, Dunărea Brăila revine în cupele europene. Astăzi, medaliata cu bronz din sezonul trecut și-a aflat adversara din Cupa EHF, aceasta fiind campioana Portugaliei, Alavarium Love Tiles.

Lusitanele nu pot emite însă prea mari pretenții în fața Dunării Brăila, deși au câștigat campionatul în sezonul trecut în Portugalia. „Din punctul nostru de vedere, este o tragere favorabilă. E un adversar de care putem trece, dar fiind un meci din cupele europene, nu putem spune că e o calificare jucată. Vom trata cu seriozitate meciurile. Nu am luat încă legătura cu portughezii, meciurile vor fi în noiembrie, până atunci avem timp suficient. Ne-am dori să accepte să joace ambele meciuri la Brăila, vom face o hârtie în acest sens.”, ne-a declarat Gheorghe Ștefan, directorul executiv al Brăilei. Acesta nu dorește însă să vorbească despre valoarea adversarului. „N-aș vrea să fac o apreciere la adresa lor, chiar dacă vin din campionatul Portugaliei, care nu este la un nivel ridicat. Știu că anul trecut au pierdut clar cu Bayer Leverksen, dar între cele două echipe e o diferență mare de valoare.”, a completat Gheorghe Ștefan.

Legat de pregătirea echipei, Gheorghe Ștefan ne-a spus: „Echipa este în mare parte aceeași, deci nu se va pune problema omogenității. Am completat lotul cu două rusoaice de la Kuban, mai avem două variante, o româncă și o străină, pe care încercăm să le rezolvăm până la începerea campionatului. Am început pregătirea pe 7 iulie și până astăzi, inclusiv, ne-am acomodat la efort. De mâine, fetele vor merge la Fundata până pe 1 august, după care vom avea și partide de pregătire. Am stabilit ca pe 15 să jucăm un amical cu CSM București, la București, apoi vom merge la Vâlcea pentru un turneu de pregătire.”, a conchis Gheorghe Ștefan.

În sezonul trecut al Cupei EHF, Alavarium a pierdut categoric în fața celor de la Bayer Leverkusen, 28-43 și 27-38.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY