Dunărea Brăila a ajuns cu salariile la zi! Schimbări importante în lotul vicecampioanei în acest final de an!

0
19517

Situația financiară de la Dunărea Brăila s-a rezolvat în cursul zilei de astăzi, în sensul că handbalistele vicecampioanei din sezonului trecut și-au primit restanțele financiare și au ajuns cu salariile la zi. Totuși, lotul Brăilei suferă modificări importante, trei jucătoare urmând să nu mai evolueze din 2018 sub comanda lui Florin Pera.

Astăzi, după ce HC Dunărea Brăila a câștigat turneul amical pe care l-a găzduit, a avut loc o conferință de presă la care au participat președintele clubului, George Caranica, și antrenorul principal, Florin Pera.

Unul din aspectele importante ale conferinței de presă a fost cel legat de situația financiară a echipei. În acest moment, toate datoriile către jucătoare și furnizori au fost achitate, astfel că nu mai există nicio restanță financiară la Dunărea Brăila. „La momentul de față suntem cu plățile la zi, nu mai există nicio sumă pe care trebuie să o plătim pentru jucătoare sau pentru furnizori. Toate jucătoarele au banii în cont, totul este în regulă din acest punct de vedere. Dar la începutul anului sportiv, neavând siguranța sumelor respective, nu am putut să ne organizăm foarte bine nici din punct de vedere al transferurilor. Puteam avea rezultate mai bune dacă nu existau aceste blocaje. Sperăm că în următorul an sportiv să putem lua niște decizii corecte.”, a declarat președintele clubului, George Caranica.

Totuși, lotul va suferi schimbări majore pentru partea a doua a campionatului. Cristina Nan și Lăcrămioara Stan și-au reziliat contractele cu clubul brăilean, în timp ce Gabriella Szucs este însărcinată! „Am purtat discuții cu toate jucătoarele de la echipă când știam că urmează să se vireze suma de bani din partea Primăriei. Cristina Nan și Lăcrămioara Stan au formulat memorii către Federația Română de Handbal, au specificat că doresc să fie libere de contract. Le-am chemat la club, am purtat o discuție cu fiecare în parte, le-am întrebat dacă doresc să rămână sau nu, amândouă au spus că doresc să nu mai rămână la Dunărea Brăila. Consider că clubul nu poate să țină pe cineva împotriva dorinței, așa că am încheiat amiabil contractele. Au fost și alte trei jucătoare care au depus memorii, dar în urma discuțiilor au spus că își doresc să rămână alături de noi.”, afirmă George Caranica. În condițiile în care și Diana Axinte s-a operat la genunchi și va absenta până la începutul lunii martie, la Brăila a fost transferată Daniela Corban, ultima oară la HCM Unirea Slobozia.

Dunărea Brăila a câștigat toate cele trei amicale disputate în finalul acestui an, 30-22 cu Galați, 37-25 cu Rapid și 30-23 cu Slobozia.

sursă foto: Facebook Sportul Ilustrat

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY