Duel tare la Brăila

0
1910

Cel mai interesant duel al rundei are loc la Brăila, unde HC Dunărea primește vizita Ploieștiului. Gazdele de astazi se pot desprinde din nou la patru puncte de următoarele clasate, însă în cazul unui succes al prahovencelor, situația devine foarte interesantă în ierarhia Ligii Naționale.

Brăila vine dupa două înfrângeri consecutive în fața a două rivale la un loc de Cupă Europeană, ambele însă în deplasare. Meciul este important pentru brăilence, deoarece au pierdut partida.  “Ne asteapta un foarte important, după înfrângerea de la Craiova, pentru că victoria ne dă șansa să rămânem în obiectiv. Întâlnim o echipă foarte bună, cu o linie de nouă metri extraordinara, cele două străine, Dmitrovic și Bozovic, aruncă mult de afară, Tudor și-a revenit și joacă foarte bine, cu Tivadar, o jucătoare cu foarte multă experiență. Aici trebuie să o punem și pe Ramona Farcău, fosta colega a jucătoarelor de la Brăila, nu mai are nevoie de prezentare, poate să joace pe ambele extreme și o face foarte bine. Față de tur au revenit și Curtean și Sheiko, și este o echipă completă. Ploieștiul este formația care a reușit să bată Brașovul în deplasare la o diferență liniștitoare, cu un antrenor care a reușit într-un timp foarte scurt să omogenizeze echipa și care au obiectiv, la fel ca și noi și alte echipe, calificarea în cupele europene. E clar, așa cum am spus, returul va fi greu pentru toate echipele. Toată lumea se bate va să câștige puncte și să urce în clasament. Nu prea mai sunt meciuri în care se pot rezolva anumite lucruri, nu mai este timp dacă nu mai este play-off-ul în care se pleacă de la zero. Orice punct contează și nu numai, ci și diferența de scor din meciurile directe din tur și retur. Ne gândim întâi să câștigăm, iar apoi ne gândim la diferența de scor. Luăm în calcul orice ne poate ajuta, dar cel mai important este ca astăzi să ieșim învingători de pe teren. Vom fi arbitrați de cuplul Duță / Florescu, a fost prezent și la Campionatul Mondial, și sper ca meciul să fie cât mai spectaculos și sper ca la final să-i bucure pe cei prezenți. “, ne-a declarat Costică Buceschi înaintea acestui meci. În afara Gabrielei Dobre, din lotul Brăilei va lipsi și Diana Axinte, accidentată.

 

Si mai important este meciul pentru CSM Ploiești, care se poate apropia de plutonul fruntaș în cazul unui succes. „Ştim la ce să ne aşteptăm la Brăila, o formaţie care porneşte favorită pe teren propriu în faţa oricărei echipe din Liga Naţională, exceptându-le pe CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare. Totuşi, eu am încredere în echipa mea şi sper că vom face un meci bun, în urma căruia să vină şi un rezultat pe măsură. Cu siguranţă vom avea şansele noastre, iar dacă vom şti să le speculăm, ne putem întoarce cu o victorie de la Brăila”, spune antrenorul Neven Hrupec, pentru site-ul oficial al clubului prahovean, care are tot lotul valid: „Din fericire, nu mai avem probleme de lot, pentru că Iryna (n.a. – Burtea-Shutska) a revenit la antrenamente de trei zile, iar Elena Şerban s-a pregătit, şi ea, la intensitate normală, aşa că ambele vor putea juca”.

Duelul dintre HC Dunărea Brăila și CSM Ploiești are loc astăzi, de la ora 19:45, pe DigiSport în direct.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY