Drumul către medalii, stopat de Ungaria

0
1355

romania-danemarca euroUngaria a oprit România din drumul către Budapesta sâmbătă seară, după victoria cu 20-19, într-o partidă pe care tricolorele au avut-o în mână.

Presiunea rezultatului și-a spus cuvântul din plin, iar ambele echipe au început timorat partida. România a greșit însă mai mult decât adversara și a alergat în permanență după Ungaria, dar a avut în Paula Ungureanu un adevărat înger păzitor în primele 30 de minute. Primul gol al tricolorelor a venit abia în minutul 11, prin Cristina Neagu, la scorul de 2-0. Brădeanu a reușit să egaleze la 4, în minutul 18, dar Ungaria s-a desprins din nou pe tabelă, extrem de rapid, 8-5 și 9-6. Neagu și Perianu au apropiat România la un gol în urma gazdelor, însă ultimul cuvânt al reprizei l-a avut Trischuk, care a transformat o aruncare de la șapte metri.

Paula Ungureanu și-a continuat recitalul în partea a doua a meciului și România a egalat la 13 în minutul 38, pentru ca două minute mai târziu să preia pentru prima oară conducerea, prin reușita Cristina Neagu. Mai mult, vedeta României a majorat diferența la două lungimi printr-un sut de la nouă metri și ecartul s-a menținut până în minutul 54. Intrată pe final de meci, mezina Gabriella Toth a menținut Ungaria în meci, fiind jucătoarea care a tras echipa după ea, deși are doar 18 ani. Kovacsics a restabilit egalitatea, iar Bognar-Bodi a semnat ultimul gol al partidei, în minutul 57 și visul tricolorelor la o medalie este spulberat.

Ungaria-România 20-19 (10-8)
Ungaria: Herr, Biro, Kiss (13 intervenții) (portari), Trischuk 4 goluri, Szucsanszki 4, Tomori 3, Kovacsics 2, Toth 2, Bulath 1, Bognar-Bodi 1, Mayer 1, Meszaros 1, Kovacsicz 1, Pappne-Szamoransky, Planeta, Erdosi
România: Ungureanu (18 intervenții) (portar), Neagu 8 goluri, Brădeanu 3, Perianu 2, Băbeanu 2, Pîrvuț 1, Ciuciulete 1, Chintoan 1, Chiper 1, Bondar, Pintea, Țăcălie, Ardean-Elisei, Zamfir
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 4/4
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 6 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY