Dragoș Oprea se alătură naționalei lui Aihan Omer

1
1956

dragos oprea goppingenAflat încă din 2001 la Frisch Auf Goppingen, fostul internațional al Germaniei, Dragoș Oprea, și-a dat acordul pentru a juca în naționala de handbal masculin a României. Selecționerul Aihan Omer speră ca la meciurile cu Italia, din preliminariile Euro 2018, să-l aibă la dispoziție și pe jucătorul de 33 de ani.

Dragoș Oprea are 21 de selecții în naționala Germaniei, însă nu a mai disputat niciun meci în tricoul alb-negru în ultimii trei ani, astfel că poate evolua, potrivit regulamentelor, pentru România. Singura problemă din acest moment este legată de redobândirea cetățeniei române. „Am avut o discuție cu el, l-am intrebat dacă ar vrea să joace pentru România și mi-a spus că ar face-o cu mare plăcere. Nu cred că mai este în vederile Germaniei, ca să joace pentru o altă națională e nevoie să nu fi jucat pentru Germania în ultimii trei ani, iar el n-a jucat de patru sau cinci ani. Actele lui vor sosi miercuri la FRH, apoi le vom depune în țară. De acolo, depinde de stat. De obicei, doi ani durează să obții cetățenia, dar având în vedere situația lui, că a mai avut cetățenie română, noi încercăm să o obținem până la meciurile cu Italia.”, ne-a declarat selecționerul Aihan Omer.

Până la meciurile cu Italia, din preliminariile Euro 2018, România va susține un turneu de pregătire în Polonia, la Cracovia, în perioada 1-3 aprilie, unde vor mai lua startul, pe lângă țara gazdă, Brazilia și Tunisia. „Trofeul Carpați nu era ceea ce-mi doresc eu, în ultimii ani au venit echipe slabe și nu ne-au ajutat foarte mult. Am fost invitați în Polonia, unde vom disputa un turneu de pregătire alături Polonia, Brazilia și Tunisia, care vor avea echipele complete.”, a încheiat Aihan Omer. Lotul României pentru turneul de la Cracovia va fi anunțat la mijlocul săptămânii.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY