Dinamo, remiză cu Fuchse Berlin pe teren propriu! „Câinii” au revenit de la -4 cu a patra clasată din Bundesliga

0
990

Handbaliștii de la Dinamo au remizat pe teren propriu cu favorita grupei B, Fuchse Berlin, într-un final electrizant. Fuchse, dublă câștigătoare a Cupei EHF în ultimii patru ani, a condus cu 26-23 când mai erau trei minute de joc. Cu o mobilizare extraordinară, Dinamo a marcat de trei ori și a smuls un punct care poate fi decisiv în economia calificării.

Învinsă la Berlin cu 33-29, Dinamo a sperat la un rezultat pozitiv cu Fuchse, astfel încât să păstreze șanse mari de calificare în optimile de finală ale competiției. O înfrângere ar fi tras mult echipa în jos.

Fuchse a început tare și s-a desprins la 1-4 (min. 7), 3-7 (min. 12) și 5-9 (min. 18). Din acel moment, meciul s-a transformat într-o cursă de urmărire a dinamoviștilor, care au avut marele merit de a nu ceda niciun moment.

Alb-roșiii au egalat prima oară la 10-10 (min. 22). Mai apoi, la 18-18 (min. 38), după ce germanii apăsaseră din nou pe accelarație (10-13). Motorul atacului a fost pe partea dreaptă, cu Gavriloaia și Humet principalii marcatori dinamoviști în acest meci.

În minutul 45, tabela s-a înclinat din nou spre Fuchse, care a avut în Lindberg, Kopljar și Holm oamenii numărul 1 în atac: scor 18-22. Timp de 12 minute, Dinamo nu a mai putut comprima scorul, iar în minutul 57, la 23-26, s-a produs minunea.

Mousavi, Savenco & Co au câștigat mingi în apărare, care s-au transformat rapid în goluri pe contraatac. Golul egalizator a fost marcat de Mousavi cu 50 de secunde înainte de final și chiar dacă Fuchse a mai avut un atac, nu doar că n-a trecut de barajul dinamovist, ci și a pierdut mingea cu trei secunde înainte de fluierul final. Prea puțin timp pentru Gavriloaia, care plecase pe contraatac.

Ștefan Constantin (antrenor Dinamo): ”Un egal mare, smuls cu inima. Este un punct important, obținut în fața unei echipe foarte puternice. Îi felicit pe jucătorii mei pentru felul în care au luptat până la ultima secundă”.

Jaron Siewert (antrenor Fuchse): ”Felicit echipa Dinamo pentru acest egal. Puteam să ne desprindem la patru goluri în final, dar în ultimele trei minute am făcut trei greșeli care ne-au costat un punct”.

Dinamo: Heidarirad, Lazăr (portari); Humet 6, Gavriloaia 7, Vujic 3, Mamdouh 3, Negru 2, Kuduz 1, Bannour 1, Hebo 1, Botea 1, Mousavi 1, Ghionea, Savenco, Vrankovic, Hanțaru.

Fuchse Berlin: Genz, Milosavljev (portari); Holm 4, Kopljar 3, Wiede 3, Koch 3, Vujovic 2, Drux 2, Simak 2, Michalczik 1, Lindberg 5, Matthes 1, Gojun, Ernst, Marsenic.

sursă: csdinamo.eu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY