Dinamo redevine lider după pasul greșit făcut de Constanța la Timișoara! Victorii pentru CSM București, CSU Suceava, Turda și Odorhei!

0
4010

Prima etapă a returului a adus și schimbarea liderului în Liga Națională de handbal masculin. Dinamo a trecut pe prima poziție după ce a învins clar la Satu Mare, 41-27, profitând de pasul greșit al Constanței de la Timișoara, 19-19.

Primul meci al etapei a avut loc la București, între CSM și Dunărea Călărași. Bucureștenii au legat a șasea victorie consecutivă în campionat, scor 34-27, într-o partidă în care George Șelaru a debutat pentru Dunărea.

Potaissa Turda nu a avut emoții cu HC Vaslui nici în retur, după ce o învinsese clar în primul meci al sezonului. A fost 33-27 după un meci controlat în totalitate de ardeleni, care rămân la un punct de podium în urma acestui rezultat.

Cel mai disputat meci al etapei a avut loc la Timișoara, unde Poli a scos cu șansă o remiză, după o greșeală a lui Nikola Crnoglavac în ultimele secunde, care l-a obstrucționat pe Leonard Ștefan în tentativa acestuia de a repune mingea în joc. Bănățenii au beneficiat de o aruncare de la șapte metri cu o secundă înainte de final, transformată de Marko Simovic, cel mai bun marcator al gazdelor. A fost însă un duel fantastic de la distanță între Zlatko Daskaloski și Sijan Dane, ambii cu multe intervenții spectaculoase și eficiente.

Suceava a luat trei puncte importante la Făgăraș, însă cu foarte multă muncă. Elevii lui Adi Chiruț s-au impus cu 28-25, însă partida a fost echilibrată pe întreaga durată a ei, cele două echipe trecând pe rând la conducere.

Deși cu doar opt seniori la Odorhei, Reșița a rezistat până în minutul 45. Gazdele s-au impus în cele din urmă cu 26-16, însă cu un sfert de oră înaintea finalului tabela indica 16-15 pentru gazde!

Dinamo a obținut cea mai categorică victorie a etapei, 41-27 la Satu Mare, fără probleme. Etapa se încheie astăzi, cu partida CSA Steaua-CSM Focșani, transmisă de TVR 1.

Rezultatele etapei (click pe rezultat pentru marcatori):

sursă foto: Paul Alexe

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY