Dinamo nu se va baza pe Diaw şi Mousavi la meciul cu Aalborg

0
2170

Handbaliştii de la Dinamo vor juca la Buzău cel de-al patrulea meci din Cupa EHF (Grupa A), din cauză că Sala Polivalentă din Capitală nu este disponibilă în aceest week-end. Partida este programată sâmbătă, de la ora 15:30, şi poate fi cheia spre sferturile de finală pentru trupa alb-roşie. Dinamo are 3 puncte într-o grupă dominată clar de Magdeburg (6p) şi cu o victorie în partida cu formaţia daneză păstrează şanse de a accede între primele opt. Aalborg are un singur punct din 3 meciuri.

Calculele vor fi însă influenţate şi de ceea ce se întâmplă în Grupa B, unde evoluează HBC Nantes, echipă care va găzdui turneul Final 4 al Cupei EHF. Dacă francezii vor câştiga grupa atunci vor merge direct în Final 4, iar repartiţia în sferturi va fi următoarea: celelalte trei câştigătoare de grupe plus trei echipe de pe locul secund (din patru), cele cu linia de clasament cea mai bună. Dacă francezii se vor clasa pe locul doi, atunci în sferturi vor merge câte două echipe din fiecare grupă (tablou complet de opt echipe), inclusiv Nantes.

În urmă cu o săptămână, Dinamo a încheiat la egalitate partida disputată la Aalborg, 28-28, după ce danezii au condus la un moment dat chiar şi cu şase goluri. A fost o nouă mostră de revenire spectaculoasă a trupei antrenate de Eliodor Voica şi Sebastian Bota. Şi acum, ca şi atunci, Dinamo nu va putea miza pe doi jucători de bază, centrul Ibrahima Diaw, omul care coordonează în general apărarea, şi pivotul Alireza Mousavi. Primul are o microleziune musculară care îl va mai ţine câteva zile departe de echipă, în timp ce al doilea a suferit o intervenţie chirurgicală după o triplă fractură de piramidă nazală.

În pofida rezultatului de săptămâna trecută, antrenorul Eliodor Voica crede că Dinamo va avea parte de un meci greu: „Danezii nu au în vocabular verbul a te preda. Aalborg este o echipă puternică, are jucători cu mentalitate şi ne aşteptăm la un meci dificil. Ei teoretic nu mai au nicio şansă în această grupă, dar asta nu înseamnă că vor veni la Buzău să facă act de prezenţă”.

În ce priveşte calculele de calificare în sferturi, Voica este de asemenea moderat: „Este prea devreme pentru a ne gândi la sferturi. Ne mai aşteaptă două meciuri grele. Eu am spus mereu că în handbal lucrurile bune se fac pas cu pas”.

sursă text: csdinamo.eu
sursă foto: silhouettes.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY