Dinamo, la un pas distanță de un nou titlu! Turda câștigă pe terenul CSM-ului, în finala mică

0
2441

Miercuri a fost ziua primelor meciuri din finalele Ligii Zimbrilor. Dinamo București se apropie de cel de-al patrulea titlu consecutiv, după 33-26 la Constanța, și are 1-0 la general. Tot ieri, Potaissa Turda a învins pe CSM București în capitală, însă Paulo Pereira a odihnit majoritatea jucătorilor în vederea returului cu Madeira, din finala Cupei Challenge.

Cu Bannour într-o zi de grație, marcator a 14 goluri, Dinamo București a câștigat la Constanța cu 33-26 și a preluat conducerea în finala campionatului. Nimic nu avea să anunțe acest succes categoric al „câinilor”, mai ales că gazdele au început mai bine, au condus cu 7-5, iar tunisianul Kamel Alouini a văzut rapid două eliminări de două minute. Celălalt tunisian al lui Dinamo, Amine Bannour, și-a început recitalul, iar Saied Heidarirad a avut câteva intervenții bune între buturi, astfel că la pauză oaspeții conduceau cu 15-10. Constanța a dat semne de revenire în partea a doua, s-a apropiat la două lungimi, 20-18, însă au urmat din nou momente foarte bune pentru Dinamo. S-a făcut 24-18 în doar trei minute, iar în minutul 53 tabela indica un categoric 28-19 pentru dinamoviști. S-a terminat 33-26, iar finala se mută acum la București.

În finala mică, Potaissa Turda a profitat de faptul că Paulo Pereira a odihnit aproape toată echipa în perspectiva returului din finala Cupei Challenge cu Madeira. Ardelenii au câștigat cu 29-24, însă repriza secundă n-a fost una tocmai reușită a oaspeților, având în vedere că au marcat de doar 11 ori în fața unei echipe formate din jucători tineri.

Tot ieri, AHC Dunărea Călărași a învins pe Steaua cu 31-25 în seria pentru locurile 5-6, iar Poli Timișoara a trecut de CSM Focșani cu 33-28 în meciul pentru locurile 7-8.

Rezultatele zilei (click pe scor pentru marcatori):

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY