Dinamo își depășește marea rivală și urcă pe prima poziție

0
1474

HANDBAL MASCULIN - CS DINAMO - CSA STEAUA ALEXANDRION - LIGA NATÎntr-o atmosferă de mare meci, Dinamo a câștigat eternul derby disputat sâmbătă seară. Gazdele s-au impus cu 26-25 (14-10) și au urcat pe prima poziție a clasamentului, cel puțin până la disputa de mâine, dintre HC Odorhei și CSM București.

A fost un meci care a avut de toate. În primul rând, o atmosferă de mare meci, specifică unui derby, care și-a respectat până la urmă statutul. Pe teren, Dinamo a controlat ostilitățile începând cu finalul primei reprize, dar putea scăpa situația de sub control la sfârșit.

Față de meciul cu CSM, Eliodor Voica a început cu Diaw în locul lui Ragot pe faza ofensivă, iar „câinii” au suferit puțin la capitolul viteză. În aceste condiții, Steaua s-a instalat la conducere, a impus ritmul 20 de minute, dar a început să găsească tot mai greu drumul către poarta apărată bine de Irimuș cu trecerea timpului. Astfel, Dinamo a trecut la cârmă, a întors rezultatul de la 8-9 și a intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri, 14-11.

În partea a doua Dinamo a avut constant o diferență de cinci goluri față de rivali, dar s-a relaxat prematur și putea fi taxați. Ovidiu Mihăilă a schimbat din punct de vedere tactic, s-a apărat avansat la linia de nouă metri a lui „câinilor” și l-a introdus pe Johansson în locul lui Szoke pe atac. Iar Steaua putea reveni cu șanse reale în meci, însă Irimuș a apărat aruncarea de la șapte metri executată de Florea și a menținut un avantaj de două goluri, care s-a mărit la faza următoare după reușita Diaw. Oaspeții s-au apropiat la un gol, cu 15 secunde înainte de final, iar Dinamo a ținut de minge până la fluierul de final.

Ouksir a văzut cartonașul roșu pe final

Încărcătura din acest meci și-a spus cuvântul și pe final spiritele s-au încins, iar Ouksir a văzut cartonașul roșu. Acesta a avut o altercație inclusiv cu suporterii lui Dinamo și a fost escortat în afara terenului de joc.

Dinamo București-CSA Steaua Alexandrion București 26-25 (14-11)
Dinamo București: Grigoraș, Irimuș (portari), Ragot 5 goluri, Asoltanei 4, Șandru 3, Zulfic 3, Mocanu 3, Vrankovic 3, Diaw 2, Mousavi 2, Mironescu 1, Savenco, Băluț
CSA Steaua Alexandrion București: Matskevich, Dragomir (portari), Grasu 9 goluri, Florea 6, Ouksir 3, Szoke 2, Irimescu 2, Johansson 1, Georgescu 1, Stetsyura 1, Cian
Aruncări de la 7m: 1/0, respectiv 8/5
Eliminări: Diaw, Băluț, Șandru, Zulfic, Vrankovic, Mousavi, respectiv Grasu, Georgescu, Ouksir
Cartonaș roșu: Ouksir

sursă foto: Andreea Alexandru – Mediafax

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY