Dinamo București și-a prezentat achizițiile » Un loc pe podium, obiectivul echipei

1
3249

dinamo achizitii 2014-2015Dinamo București și-a prezentat astăzi cele șapte achiziții făcute în această vară, în cadrul unei conferințe de presă, organizată în Sala „Dinamo”. Obiectivul formației din Ștefan cel Mare în noul sezon este clasarea pe podium.

La conferința de presă au luat parte Elisabeta Lipă, Neculai Onțanu, Daniel Georgescu, Sebastian Bota, Ion Mocanu, Ionel Ene și cei șapte jucători aduși în această vară, Ionuț Irimuș, Alexandru Asoltanei, Ibrahima Diaw, Gustav Rydergard, Pierre-Yves Ragot, Davor Taskovic și Jakov Vrankovic.

Președintele clubului Dinamo București, Elisabeta Lipă, este de părere că Dinamo poate opri supremația Constanței în handbalul masculin. „De un an de zile am plecat la drum cu domnul Georgescu și îi mulțumesc că și în sezonul următor este alături de noi. Au toată susținerea clubului și îi ajut cu tot ce pot ca această echipă să-și îndeplinească obiectivul, care este o clasare pe podium. La handbal, de nouă ani de zile supremația este deținută de Constanța, cred că trebuie să spargem acest monopol. Această echipă merită să-i dăm o șansă, având în vedere că am adus și noi jucători străini, să putem să fim pe podium anul acesta.”, a afirmat aceasta.

Președintele secției de handbal, Daniel Georgescu, se află la al doilea sezon la clubul Dinamo. Dacă în primul echipa și-a realizat obiectivul, prin clasarea pe locul șase, în acest sezon ștacheta va fi ridicată. „Pornim la un nou sezon cu aproape o nouă echipă. Când am venit, am spus că vreau să ducem handbalul unde a fost odată. Anul trecut ne-am propus obiectiv 1-6, l-am realizat dar putea să obținem locul trei și știm bine de ce nu am obținut acel loc trei și nu mai are rost să vorbim de episodul Turda. Începând de anul acesta, ne-am propus obiectiv podiumul, dar ne-am zis că putem să atacăm titlul fără niciun fel de probleme. Pentru acest lucru, am făcut șapte transferuri, doi jucători români de națională, portarul Irimuș și extrema stângă Asoltanei și cinci jucători veniți din campionate străine, Ibrahima Diaw de la PSG, Gustav Rydergard din Bundesliga, de la Hannover, tot un francez, Pierre-Yves Ragot, care a jucat în Spania și care vine de la o echipă din Austria, Union Leoben, Jakov Vrankovic, croat de 21 de ani, de perspectivă, care a venit de la Dijon din Franța și Davor Taskovic, un sârb de 28 de ani, care a fost golgheterul Greciei trei ani la rând. Obiectivul nostru este să ajungem pe locul întâi, ne batem din punctul meu de vedere cu Constanța, Baia Mare și Bacău. Sper, din tot sufletul, împreună cu ei, să câștigăm. De când au venit, pot să spun că antrenamentele noastre s-au schimbat, dau dovadă de un profesionalism de care aveam nevoie tot sportul românesc și cu experiența lor și dorința noastră să ajungem acolo unde ne propunem.”, a declarat și Daniel Georgescu.

Antrenorul echipei, Sebastian Bota, este mulțumit de campania de achiziții realizată în această vară, spunând că și-a dorit, în primul rând, să întărească zona centrală a apărării. „Sperăm la sfârșitul lui mai să fim cu obiectivul îndeplinit. Noi, banca tehnică, am cerut în primul și în primul rând jucători de apărare, de aceea l-am adus pe Ibrahima, cu experiență mare în Liga Campionilor și pe Gustav, pentru că am avut mari probleme în sezonul trecut în apărare, mai ales în zona centrală. Sperăm să omogenizăm lotul cât mai repede și să vedeți echipa Dinamo jucând un handbal foarte frumos. Până acum, pot să spun, am văzut un profesionalism total din partea lor, iar jucătorii noștri s-au mulat după ei și răspund foarte bine la ce li se transmite de pe banca.”,  sunt cuvintele antrenorului principal al lui Dinamo.

Dinamo va disputa primul meci amical al verii joi, pe teren propriu, în compania marei rivale, Steaua, de la ora 18:00. Sâmbătă, Dinamo va întâlni pe CSM Călărași, iar în perioada următoare va disputa alte trei turnee de pregătire, la Suceava, Vaslui și Bacău.

Față de sezonul trecut, în echipa „câinilor” nu se mai regăsesc Adrian Druțu, Florin Dragomir, Alexandru Dimache, Florin Nicolae, Dorin Purcărea, Mihai Cojocea și Marian Răpciugă. De altfel, Mihai Cojocea și Dorin Purcărea și-au încheiat activitatea de handbaliști, primul dintre ei preluând o echipă de minihandbal. Lotul lui Dinamo pentru noul sezon:
Portari: Darius Makaria, Bogdan Fuică, Ionuț Irimuș
Extreme stânga: Alexandru Asoltanei, Adrian Băluț
Interi stânga: Răzvan Răpciugă, Ibrahima Diaw, Ciprian Șandru, Davor Taskovic
Centri: Pierre-Yves Ragot, Adrian Chiruț
Interi dreapta: Costel Manea, Jakov Vrankovic
Extreme dreapta: Liviu Mironescu, Laurențiu Nițu
Pivoți: Gustav Rydergard, Dan Savenco, Marius Mocanu
Colectiv tehnic: Daniel Georgescu (președintele secției), Ovidiu Semen (director sportiv), Sebastian Bota (antrenor principal), Ionel Ene (antrenor secund), Ion Mocanu (director tehnic), Marian Zamfirescu (doctor), Alex Stanciu (maseur)

sursă foto: prosport.ro – Alexandru Hojda

1 COMMENT

  1. Domnul Georgescu mai are o singura achizitie de facut pentru a atinge obiectivul propus si sustinut chiar de doamna Lipa : CLAUDE ONESTA ( se stie cine e la Constanta, Baia Mare si Bacau… dar il uita pe Horatiu Gal !!! )

LEAVE A REPLY